Ima pravde: Maturirao dječak Slavko Mršević iz Rudog

Radiosarajevo.ba
Ima pravde: Maturirao dječak Slavko Mršević iz Rudog
FOTO: Facebook / Maturirao Slavko Mršević

Nakon duge birokratske borbe Slavko Mršević, mladić s blagim oblikom autizma kojem dugo vremena sistem i institucije bukvalno nisu dozvoljavali da nastavi srednjoškolsko obrazovanje, jučer je maturirao, prenijeli su njegovi prijatelji na društvenoj mreži Facebook.

Slavko Mršević je pobijedio sistem: Povratak u školske klupe dočekan aplauzom

Tako je sinoć u Rudom dječak Slavko Mršević u svečanom odijelu prošetao gradom i proslavio završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Podsjećamo, slučaj izbacivanja iz škole dječaka Slavka Mrševića iz Rudog prošle godine uzburkao je javnost kada je na svom Facebook profilu objavio fotografiju ispred škole u Rudom i napisao kako svi osim njega imaju pravo ući u školu.

Slavku Mrševiću ispunjena želja, s vršnjacima će ipak prisustvovati maturi

Prema riječima njegovog oca Nenada Mrševića, Slavko je u školu upisan 2015. i u prvom polugodištu je dobivao ocjene koje mu nisu zaključene. Drugo polugodište je okončao neocijenjen tako da nije mogao nastaviti školovanje. Stoga je njegov otac o ovom slučaju obavijestio sve relevantne institucije te podnio tužbu po deset osova zbog kršenja zakona o srednjem obrazovanju i uskraćivanja prava dječaku na školovanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije