I Edin Džeko podržao kampanju "Skrivene sjene"

Fena
I Edin Džeko podržao kampanju "Skrivene sjene"
CEM / Edin Džeko dao svoju podršku
Prepoznavši ozbiljnost problema nasilja nad ženama u Bosni i Hercegovini, kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko podržao je kampanju ''Skrivene sjene'', koju Centar za edukaciju mladih kontinuirano provodi od 2013. godine.

Kampanju su ranije podržale književnica Nura Bazdulj-Hubijar i džudistkinja Larisa Cerić, a kampanja je korak bliže cilju buđenja svijesti bh. građana protiv nasilja nad ženama i djevojčicama, saopćeno je iz Centra za edukaciju mladih.

Prema statistici, u Bosni i Hercegovini svaka četvrta žena je žrtva nekog oblika nasilja, a najčešće je zlostavljač upravo neko iz bliske porodice, stoji u saopćenju.

Kampanja "Skrivene sjene", kroz metode bliske "običnom" građanstvu, poput predstave i izložbe, prikazuje problem nasilja u savremenom bosanskohercegovačkom društvu.

U sklopu kampanje nastala je i istoimena predstava, kreirana nakon intervjua sa ženama žrtvama nasilja u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije