Hrvatski mediji o Sarajevu: Turista sve više, grad vraća olimpijski sjaj

Radiosarajevo.ba
Hrvatski mediji o Sarajevu: Turista sve više, grad vraća olimpijski sjaj
Sarajevo film festival u glavni grad Bosne i Hercegovine svake godine namami na hiljade gostiju u ljetnom periodu, a Sarajevo je puno i zimi.

Turista iz čitavog svijeta sve je više i više, a mnogi se u Sarajevo redovno vraćaju jer, kako kažu, u tom gradu vlada odlična atmosfera i svi se osjećaju dobrodošlo.

Tako je i ekipa portala Index.hr povodom festivala posjetila olimpijski grad, a osim što su, kako kažu, tražili "burek sa sirom" u Sarajevu, uz pomoć ljubaznog vodiča Adnana obišli i najzanimljivije lokacije u Sarajevu te ponešto naučili iz bogate kulture i tradicije našega grada. 

Za potrebe razgledavanja Index je bio i u crkvi, obišli su sarajevsku pivaru, nekoliko mahala i vidjeli mjesto atentata na princa Ferdinanda.

Pogledajte šta su sve zabilježili: 

"Sarajevo spada u red gradova koji na godišnjem nivou ima veći broj turista nego broj stanovnika. Također, Sarajevo je sve manje sezonski grad i broj turista se povećava tokom cijele godine.

Nakon završene ljetne sezone u gradu se planiraju pokrenut i jednom od najvećih potencijala Sarajeva kao olimpijkog grada,a to su olimpijske planine koje su udaljene od centra Sarajeva svega 20-25 minuta vožnje.

Trenutno najveće gradilište u Sarajevu je upravo na olimpijskoj planini Bjelašnici gdje se postavlja novinova žičara i sustav umjetnog osnježavanja. Sarajlije Bjelašnici žele vratiti olimpijski sjaj, a to bi se moglo dogoditi već na početku sljedeće skijaške sezone", piše Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije