Heroj iz Mostara: Zaplesao na sestrinoj svadbi, a sad se želi ženiti

Radiosarajevo.ba
Heroj iz Mostara: Zaplesao na sestrinoj svadbi, a sad se želi ženiti
Nikola Raguž iz Mostara prošle godine postao je pravi hit društvenih mreža, nakon što je njegova sestra na svom Facebook profilu objavila jedan zaista zanimljiv i dirljiv video.

Vječni borac, Nikola polako napreduje a sada se želi i oženiti. Čelična volja ovog mladića dirnula je cijelu regiju.

Prije skoro godinu dana ustao je iz kolica na svadbi svoje mlađe sestre Mateje. Samo kako bi mogao zaplesati s njom, a onda je zaplakao od sreće.

Prije četiri godine je doživio tešku saobraćajnu nesreću, koja je zamalo prekinula njegov život. Tri mjeseca nakon nesreće proveo je u komi, a nakon što se probudio njegov život postao je nezamisliv bez invalidskih kolica, jer mu je desna strana tijela iznimno slaba i oštećen mu je centar za ravnotežu.

Dosad je prošao dvije operacije matičnih stanica i svakim danom je sve bolji.

Nikola je sada mnogo stabilniji, ali još uvijek ne može hodati sam, no ne skida osmijeh s lica i ne gubi nadu te se neprestano trudi i gura dalje. Često se druži s prijateljima, svakodnevno vježba a za razbibrigu se igra na računaru i mobitelu i... traži curu.

"Kažem mu: pa oženit ćeš se sine, sve će to doći s vremenom, vjeruj mi“, prepričava Nikolin otac.

Obećao je sestri da će plesati s njom i na svom vjenčanju.

"Sljedeći ples je na njegovom vjenčanju. Njegovo je samo da se bori i ustane“, govori sestra Mateja.

Nikola će uskoro na treću operaciju.

"Teško nam je to izdržati finansijski ali Nikola je naš heroj, borac i pozitivac, uvjerena sam da će prohodati“, dodaje otac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije