Poruka / Hana Hadžiavdagić objavila video posvećen žrtvama genocida u Srebrenici

11. 07. 2018. u 11:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Hana Hadžiavdagić Tabaković putem svog Instagram profila poslala je snažnu poruku povodom 23. godišnjice genocida u Srebrenici.

U videu Hana nosi bijelu majicu na kojoj je crvenom bojom ispisan broj žrtava genocida, oči je prekrila crnom maramom koju skine te počne moliti. 

"Nije meni sine Srebrenica bijeli cvijetić na facebooku i broj 8372...Meni je Srebrenica i broj 553 000 nezaposlenih. Nije meni Srebrenica nacionalizam i dreka kad se približi 11. juli. Meni je Srebrenica da šutim tih dana, da dignem ruke i proučim nešto. Meni je Srebrenica to što nas odgajaju sa pogrešnim idealima. Meni je Srebrenica FataOrlović i hiljade majki sličnih njoj. Meni je Srebrenica jetim što ne zna gdje su mu kosti oca i živi s rana silovane majke. Mene je strah da nam se ponovo ne desi još koja Srebrenica.
Srebrenica je sine da odeš u Potočare, šutiš gledaš bjelinu i pustiš da ti tišina objasni lekciju iz povijesti, o kojoj svi bučno pričaju, ali nikad je ne shvatiš dok je ne osjetiš", napisala je Hana te dodala - Potočari rana na srcu koja nikada neće zarasti.

 

A post shared by #OpetNajljepša (@hanahadziavdagic) on

KOMENTARI (10)