Green Lake BH Triathlon Cup: Prijavljeno 160 učesnika, stigao i ambasador Field

V. A. Z.
Green Lake BH Triathlon Cup: Prijavljeno 160 učesnika, stigao i ambasador Field
Foto: V. Andree Zaimović / Green Lake BH Triathlon Cup: Prijavljeno 160 učesnika

Brojni sportisti i ljubitelji adrenalinskog sporta stigli su danas u Lisičiće kod Konjica, na Jablaničkom jezeru, gdje se održava međunarodni GREEN LAKE BH Triathlon Cup.

Organizator ovog prestižnog triatlon takmičenja je Udruženje Trčanje i to, a dvodnevnu manifestaciju Green Lake otvorio je ambasador Ujedinjenog Kraljevstva - Matthew Field, koji je također i trkač rekreativac.

Green Lake BH Triathlon Cup vikend u Konjicu

“Svaka vam čast. Biti aktivan, voditi aktivan život, cilj je sviju nas. Predivno je biti u Lisičićima na Jablaničkom jezeru. Ovo mjesto je jedna divota u BIH”, rekao je ambasador Field i svim sudionicima poželio sretno.

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Matthew Field podržao učenike, a također je trkač rekreativac - undefined

Foto: V. Andree Zaimović: Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Matthew Field podržao učenike, a također je trkač rekreativac

Između ostalih na ovo takmičenje stigao je i prvak Hrvatske u Ironman triatlonu, Dejan Patrčević.  

On je sudionicima dao nekoliko korisnih savjeta. Između ostalog, pohvalio je plivačku stazu na Jablaničkom jezeru za koju je rekao da je idealna za plivanje.

Nudžejma Softić, bh. IronWoman, direktorica Bh. Triatlon kupa - undefined

Foto: V. Andree Zaimović: Nudžejma Softić, bh. IronWoman, direktorica Bh. Triatlon kupa

Nudžejma Softić, bh. IronWoman, direktorica Bh. Triatlon kupa, prilikom otvaranja manifestacije iskazala je posebnu zahvalnost građanima Lisičića.

"Bez sportskog društva Lisičići ne bi bilo moguće realizirati Triatlon", rekla je Nudžejma Softić , istaknuvši da je za potebe trke, ali i za dalje korištenje betonirana plaža , napravljena bina i zakrpljene su rupe na cesti prema Buturović Polju, gdje će se voziti biciklistička dionica.

Triatlon će startovati sutra (nedjelja) u 10,00 sati s plaže u Lisičićima. Preko 160 takmičarki i takmičara će najprije morati da isplivaju dionicu od 750 metara, nakon čega uzimaju bicikle i voze 20 km.

Posljednja dionica je trčanje dužine 5 km. U 13,30 sati je najavljeno proglašenje pobjednika.

Za večeras (subota) u 19,00 najavljena je dječija utrka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije