Gosti iz cijelog svijeta: Inostrani turisti oduševljeni atmosferom u Sarajevu

Anadolija
Gosti iz cijelog svijeta: Inostrani turisti oduševljeni atmosferom u Sarajevu
Brojni turisti iz regije i svijeta koji namjeravaju Novu godinu dočekati u Sarajevu oduševljeni su ambijentom i ljudima koje su zatekli u glavnom gradu BiH.

Bilo da je riječ o onima koji su tek stigli i prvi put su u Bosni i Hercegovini i Sarajevu, ili onima koji često dolaze, zajedničko im je što uživaju u boravku tu i svemu što grad nudi.

Najviše turista u starom dijelu grada dolazi iz Hrvatske i Srbije, ali su brojni i oni iz Makedonije, Turske, Indonezije, Italije, Poljske, Španije...

"Sad već treću godinu zaredom imam prilike sudjelovati u velikom događaju za Novu godinu i moram priznati da je meni osobno, i svim ljudima koji dolaze sa mnom iz Hrvatske, svake godine Sarajevo poseban doživljaj zbog atmofsere, puno života, divni ljudi, puno topline...", rekla je Mirjana koja je kazala kako su prošle godine bili na javnom dočeku uz Zdravka Čolića, a ranije uz Dinu Merlina i posjetioci su bili oduševljeni.

sarajevo_turisti_1230_AA_013.jpg - undefined

Mirjana iz Hrvatske (Foto: Anadolija)

Dodala je kako je bilo hladno, ali da to nisu osjetili zbog radosti i divnih ljudi koji su im pružali lijepu dobrodošlicu.

Agnes iz Indonezije prvi put je u Sarajevu, ali joj se mnogo dopalo i namjerava ga u budućnosti ponovo posjetiti. Dodala je kako je impresivno i svidio joj se spoj nekoliko kultura.

"U novoj godini bih željela putovati više, možda ponovo u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Zaista je lijepo ovdje", rekla je Agnes, koja je dodala da su ona i grupa ranije posjetili Mostar i Međugorje.

Fizioterapeutkinja Damla Ertekin (25) dolazi iz Istanbula i prvi put je u Sarajevu iako vuče korijene iz Bosne i Hercegovine.

sarajevo_turisti_1230_AA_010.jpg - undefined

Damla iz Turske (Foto: Anadolija)

Sarajevo joj se veoma dopada, a u narednih nekoliko dana namjeravaju posjetiti muzeje i druga kulturno-historijska mjesta.

"U novoj godini očekujem prvenstveno uspjeh, zdravlje i naravno sreću za sve", rekla je Ertekin.

Lorenzo iz Italije u posjetu je došao na poziv prijatelja i oduševljen je atmosferom u gradu.

sarajevo_turisti_1230_AA_015.jpg - undefined

Lorenzo iz Italije (Foto: Anadolija)

Kazao je kako voli putovati i da je to jedan od razloga posjete Sarajevu. U novoj godini želi da dani budu dobri, a on sretan.

"Dopada mi se ovdje. Sviđaju mi se atmosfera, ljudi, hrana... Hrana je izvrsna", rekao je Lorenzo koji s prijateljima namjerava posjetiti i Beograd.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije