Fotoreporter Forbesa: U Bosni imaju daleko najbolju hranu

Radiosarajevo.ba
Fotoreporter Forbesa: U Bosni imaju daleko najbolju hranu
Fotoreporter uglednog magazina Forbes boravio je nedavno u Bosni i Hercegovini, a posjeta našoj zemlji je, kako je naveo, bila izvan njegovih očekivanja.

"Mostar nije kakvog sam ga očekivao. Bosna i Hercegovina nije kakvom sam je očekivao. Nakon nekoliko sedmica proputovanja kroz Sloveniju i Hrvatsku, shvatio sam da su ljudi u BiH najdruštveniji i da imaju daleko najbolju hranu.

U Mostaru se još uvijek osjete posljedice rata 90-ih. Nije teško pronaći izgrade koje su izrešetena mecima ili gore.

Ali to nije cijeli grad, niti je čak glavni dio njega. Umjesto toga imate grad koji je susretljiv prema turistima sa vrhunskim restoranima i nevjerovatnim starim europskim kamenim ulicama", napisao je Morrison u svom članku na Forbesu.

Morrison je kao ugledni putopisac napisao i da je glavna atrakcija Mostara Stari most koji je srušen u posljednjem ratu nakon 400 godina postojanja, ali da je iznova sagrađen 2004. godine korištenjem sličnog materijala i tehnika kao i kod originalne gradnje, te je naveo i kako je on danas središte mostarskog života koje i dalje podsjeća na ratna dešavanja.

Njegove putopise do sada je prenosio veliki broj medija, a Morrison se u njima pored Mostara dotakao još i hercegovačkog Počitelja, tekije na Buni, te vodopada Kravice kod Ljubuškog. 

Morrison je još naveo i da je iznenađen kako se Bosanci razlikuju od drugih stanovnika nekadašnje Jugoslavije, jer je, kako je naveo, ovdje upoznao najsrdačnije ljude.

Također je naveo i kako nije planirao posjetiti Mostar, ali kako je bio u Hrvatskoj nije želio propustiti priliku i sada nimalo ne žali što je došao u ovaj bh. grad na Neretvi.

Nakon Mostara, novinar Forbesa uputio se prema Kotoru u Crnoj Gori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije