Roditeljstvo je težak zadatak: Pronađimo zajedno pravi put

Radiosarajevo.ba
Roditeljstvo je težak zadatak: Pronađimo zajedno pravi put
Kako odgajati djecu na pravi način, kako im osigurati odgovarajuće obrazovanje, kako uskladiti zahtjevan životni tempo sa željom za porodičnom harmonijom, kako biti odgovoran roditelj u drugom desetljeću 21. stoljeća?

Ostalo je još samo sedam dana do početka Prvog otvorenog foruma o roditeljstvu u BiH ne kojem će se govoriti o ovim i brojnim drugim pitanjima koje roditelji sebi sve češće postavljaju.

Forum će tematski biti posvećen izazovima u odgoju djece u posttranzicijskom društvu Bosne i Hercegovine, a namijenjen je širokoj publici, prvenstveno roditeljima djece predškolskog i školskog uzrasta.

Teme o kojima će ugledni stručnjaci i stručnjakinje iz različitih područja kroz prezentacije i otvorenu raspravu govoriti su:

-Problemi odrastanja danas
-Uloga roditelja u izboru karijere
-Pametni telefoni, društvene mreže, djeca i roditelji
-Poboljšanje komunikacije škola-učenik-roditelj i ishoda učenja uz upotrebu IKT tehnologija
-Očekivane i vanredne krize u porodičnom sistemu
-Holistički pristup razvoju i obrazovanju djece
-Vjera, vrijednosti i odgoj

Na Forumu koji će biti održan u subotu 22. aprila  na  Akademiji 387  govorit će:

Dženana Kuluglija psihologinja, psihoterapeutica iz Porodičnog savjetovališta Sarajevo, predsjednica Udruženja psihologa BiH Dženana Husremović, magistrica pedagogije Sabrija Mehmedović, Azemina Njuhović iz Ministarstva za obrazovanje Kantona Sarajevo, Dunja Gelineo diplomirana Montessori pedagogica, Tanja Tankosić psihologinja, porodična sistemska psihoterapeutica i Vesna Andree Zaimović  jedna od urednica portala Radiosarajevo.ba. Forum će moderirati Elma Behram urednica emisije o zdravlju na Radiju Sarajevo.

Svi koji se pri svakodnevnom odgajanju djece susreću s izazovima, neodgovorenim pitanjima i dilemama, pozvani su da prisustvuju ovom događaju. Ulaz je slobodan uz prethodnu najavu putem e-maila. Svoje prisustvo možete potvrditi na kontakt@radiosarajevo.ba.

Događaj organizira medijska kuća Radiosarajevo.ba u suradnji s Fondacijom Konrad Adenauer.

Forum će se održati u subotu 22. aprila od 11 do 14 sati, uz pauzu tokom koje će biti posluženo osvježenje. Mjesto događaja je Konferencijska dvorana Academy 387 u Bosmal City Centru u Sarajevu (glavni ulaz, 3 sprat, mogućnost korištenja javnog parkinga pored Bosmala).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije