Foča: Iftar za 350 postača povratnika u istočnu Bosnu

Anadolija
Foča: Iftar za 350 postača povratnika u istočnu Bosnu
/ Foto: Anadolija
U organizaciji Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH – Zenica i Merhameta sinoć je Foči priređen iftar za 350 postača povratnika.

Iftar je organizovan u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Foča na lokaciji gdje se nekad nalazila medresa Mehmed-paše Kukavice.

Na iftaru su se okupili povratnici iz Foče, s Tjentišta, Zelengore, te Mrežica, Goražda i drugih mjesta. Nakon iftara zajednički je obavljen i akšam-namaz.

Ifaru je također prisustvovao potpredsjenik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić, muftija goraždanski Remzija ef. Pitić, brojni imami, predstavnici turskog Dijaneta, agencije TIKA, te mnogobrojni gosti.

Zahvaljujući sponzorima mališanima su podijeljeni i pokloni-igračke. Asocijacija Mostovi prijateljstva BiH - Zenica tokom ramazana organizovala je veliki broj iftara u istočnoj i srednjoj Bosni, a taj način žele dati podršku povratnicima i održivom povratku u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije