Film "Re:Generacija" nastavlja svoju bh. turneju

Radiosarajevo.ba
Film "Re:Generacija" nastavlja svoju bh. turneju
Oficijelni vizual / "Re:Generacija" nastavlja svoju bh. turneju

Nakon velikog uspjeha koji je ovaj dokumentarac ostvario u prošloj godini, film „Re:Generacija“ u režiji Emira Kapetanovića nastavlja svoju bh. turneju u okviru koje se, osim filmskih projekcija, održavaju i zanimljive debate na temu prošlosti i budućnosti mladih u BiH. 

Prve projekcije filma u ovoj godini bit će održane prema slijedećem rasporedu:

24. januara – Centar za kulturu i obrazovanje Doboj u 19.00
25. januara – Dis - Pozorište mladih Banja Luka u 18.30
26. januara – Kino sala Kotor Varoš u 16.00

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Ovaj izuzetno emotivan i poučan dokumentarac priča je o generaciji koja je morala otputovati u prošlost svojih roditelja kako bi promijenila svoju budućnost. Snimljen je u produkciji udruženja Magacin Kabare i Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) u okviru istoimenog USAID-ovog projekta „re:Generacija“. 

Ovo je ujedno i prvi bh. film koji je prikazan u sjedištu UN-a u Njujorku, čime je svijetu poslana i jedna drugačija poruka o Bosni i Hercegovini. Ovoga puta Bosna i Hercegovina je dokumetovano prikazana kao zemlja u kojoj postoje nove generacije sa drugačijim načinom razmišljanja i djelovanja koje mijenjaju sliku podijeljene zemlje u zemlju u kojoj je zajednička budućnost itekako moguća i izvijesna.

Trailer filma pogledajte u nastavku: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije