Festival ćevapa u Sarajevu okupio brojne posjetioce

Radiosarajevo.ba
Festival ćevapa u Sarajevu okupio brojne posjetioce
U sarajevskom parku Atmejdan danas je upriličen prvi festival ćevapa u Bosni i Hercegovini – “Sarajevo Ćevap Fest 2017”.

Festival je nekomercijalnog karaktera, a ideja za organiziranje je potekla iz potrebe za dodatnim uslugama, atrakcijama i događajima koji će obogatiti turističku ponudu općine Stari Grad.

Tom prilikom planirano je niz  kulturno-umjetničkih društava i izvedba sevdalinki, degustacija i roštiljanje, te brojna takmičenja.

“Sarajevo Ćevap Fest 2017” od samog nastanka ima potencijal da postane regionalni događaj koji će biti prepoznatljiv i koji će biti održavan svake godine u ljetnim mjesecima. Pored obogaćenja turističke ponude, projekat će imati veliki značaj u poboljšanju najjačeg sarajevskog brenda, ćevapa, koji i danas zadržava lidersku poziciju u državi i regionu", saopćio je organizacioni odbor.

Posjetioci festivala bit će u prilici da konzumiraju će ćevape kod četiri sarajevske ćevabdžinice: “Petica Ferhatović”, “Zmaj”, “Specijal” i “Galatasaraj”. Kotizacija je pet KM za koje će se moći degustirati do 15 ćevapa, po jedno piće i jogurt.

Pored obogaćenja turističke ponude, projekat će imati veliki značaj u poboljšanju najjačeg sarajevskog brenda ćevapa, koji i danas zadržava lidersku poziciju u državi i regionu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije