EYOF: Bogat revijalni program na dodjeli medalja

Promotivni tekst
EYOF: Bogat revijalni program na dodjeli medalja
Foto: EYOF / Bogat revijalni program na dodjeli medalja

Nakon grandioznog otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) na stadionu Asim Ferhatović Hase u nedjelju, u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, domaćinima EYOF-a, od ponedjeljka do petka i zatvaranja manifestacije se održavaju različiti programi i zabave za sve generacije.

Najatraktivniji program je svakako onaj oficijelne dodjele olimpijskih medalja koja se dešava u Olimpijskom selu, na Medal Plazi na Ilidži. Scena Medal Plaze je postavljena na Termalnoj Rivijeri, u neposrednoj blizini Hotela Hills, koji će ovih dana biti dom olimpijki i olimpijaca iz 46 zemalja.

Program na Medal Plazi počinje u 18:30 sati, a oficijelna svečana dodjela medalja će početi tačno u 19:30 sati. Ovo je svakako rijetka prilika koju nikako ne treba propustiti i posebno emotivan, najvažniji dio ovog događanja.

Danas, u utorak 12.02., na Medal Plazi će nastupiti DJ Dizzy Dee i Adis Škaljo. Naravno, ova zabava neće proći bez maskote EYOF-a. Groodvy je raspoložen za ples i selfije.

Na platou Skenderije u centru grada program počinje već u 17 sati, i to pažljivo za ovu priliku pripremljenim nastupima sarajevskih osnovaca i srednjoškolaca i to iz O.Š. Ilijaš, Grbavica, Čengić vila kao i srednjoškolaca iz Treće gimnazije. Na velikom ekranu linkom uživo posjetioci na Skenderiji će moći pratiti i dodjelu medalja na Medal Plazi, nakon čega ih očekuje bogat i raznovrstan zabavni program.

Na lokaciji Istočnog Novog Sarajeva, tačnije na platou ispred tržnog centra Bingo se također održava bogati revijalni program, uz neizostavno praćenje ceremonije dodjele nagrada najuspješnijim sportistima i sportistkinjama dana.

Dakle, toplo se obucite i posjetite neku od ovih lokacija. Nakon jučerašnjih vremenskih (ne)prilika, upravo danas je odličan dan da zajedno pokažemo čuveni sarajevski olimpijski duh i gostoprimstvo mladim i sjajnim ljudima, natjecateljima i natjecateljkama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije