Epilog Unusual Marathona: Četvero mladih trkača dobilo sportsku opremu

Radiosarajevo.ba
Epilog Unusual Marathona: Četvero mladih trkača dobilo sportsku opremu
Unusual Marathon / Hamza Salković, Alma Hrnjić, Oleg Galić i Kerim Saračević - mlade nade bh. trčanja

Njihova imena treba zapamtiti, jer riječ je o najperspektivnijim mladim trkačima iz Bosne i Hercegovine:  Hamza Salković iz Goražda, Kerim Saračević iz Vlasenice, Oleg Galić iz Banja Luke te Alma Hrnjić iz Sarajeva.

Njih četvero dobilo je kvalitetnu sportsku opremu kao rezultat društveno-odgovorne misije  nedavno održanog Unusual Marathona. Organizatovi ovog takmičenja najavili su ranije da će se umjesto novčanih nagrada pobjednicima, sredstva usmjeriti na mlade nade bh. trčanja. 

"Zamolili smo trenere atletskih klubova iz cijele Bosne i Hercegovine da predlože mlade pojedince koji su se posebno istaknuli svojim rezultatima. Nakon ovakvih konsultacija sastavili smo listu od ova četiri imena. Nadamo se da će sportska oprema koju su dobili, pomoći u njihovom trenažnom procesu,", rekao je Darko Lončar, direktor utrke "2nd Unusual Marthon - Moja priča, moja trka BH Telecom". 

Podsjetimo, u nedjelju 19. januara 2020. u Sarajevu je održana najneobičnija utrka u regiji, drugi Unusual Marathon u kojem je sudjelovalo oko 350 trkača. Kružna staza duga 42 kilometra protezala se kroz cijelo Sarajevo - od centra Safet Zajko  gdje je bio start i cilj, do Kozje Ćuprije s istočne strane i  hrama Sv. Save u Blažuju sa zapadne strane grada. Posebnost ove manifestacije je trčanje po najnepovoljnijim vremenskim uslovima - snijegu, poledici, smogu i temperaturama ispod nule. 

Ovo nije bila prepreka trkačima iz devet zemalja da u dobrom raspoloženju i s mnogo entuzijazma protrče kroz glavni grad Bosne i Hercegovine te tako ožive olimpijski duh. Trčalo se u disciplinama maraton (42 km) i mješovita štafeta (3 x 14 km).  

U našoj fotogaleriji i videu pogledajte kako je bilo na različitim lokacijama kojima se prostirala staza ovog neobičnog maratona. Organizatori NGT Dečki u plavom najavljuju treće izdanje  Unusual Marathona za januar 2021.    

 

Pobjednici 2nd Unusual Marathona - Moja priča, moja trka BH Telecom

Kroz cilj je prvi prošao Austrijanac Michael Baumgartner sa vremenom od 3:03:20 . Bosanac Zaim Šuman stigao je drugi s vremenom 3:04:20 sekundi, dok je treći bio Dragan Suvajac iz Srbije koji je maraton istrčao za 3:14:52.

Aktuelna prvakinja BiH u maratonu i ambasadorica ove utrke Amela Trožić slavila je kao prvoplasirana u ženskoj konukrenciji, sa izvrsnim vremenom 3:21:56, a iza nje je kroz cilj prošla Vedrana Gvozdenović iz Srbije s vremenom 4:12:42, dok je Džana Avdić iz BiH utrku završila za 4:18:55.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije