Emir Pleh u City Pub-u pronašao skrivenu Jack Daniel's bačvu

Promotivni tekst
Emir Pleh u City Pub-u pronašao skrivenu Jack Daniel's bačvu
U jučerašnjoj velikoj potrazi Jack Daniel's 'Barell Hunt' u Sarajevu, skrivenu bačvu pronašao je Emir Pleh, koji je prvi stigao na lokaciju. u je pronašao u City Pub-u

Emir Pleh je prvi stigao na lokaciju gdje se nalazilo čuveno bure. Bačvu je pronašao u City Pub-u, smještenom u ulici koja je tokom svoje historije nekoliko puta mijenjala ime, jedno od njih je bilo i Broj 1.  U jučerašnjoj velikoj potrazi za čuvenim buretom, u toj ulici se skrivao Old No.7., ime koje se već 150 godina veže uz legendu i nikada se ne mijenja.

 ‘Timski rad je bio ključan za pronalazak bačve. Dok sam ja trčao po gradu i obilazio lokacije, moja supruga je od kuće navigirala tragove, koristeći dva mobitela i računar. Poslije napornog dana na poslu, ovakva avantura mi je dobrodošla da se relaksiram psihički, a inače sam fan mozgalica i igara, tako da nisam dugo razmišljao o učešću, -’izjavio je Emir Pleh, sretni pronalazač Jack Daniel’s bačve.

Današnja potraga startala je u 16:00h kada je postavljen prvi trag na oficijelnoj Jack Daniel's FB stranici, a svaki slijedeći sat objavljivan je u vidu fotografije, po još jedan. Nakon što je objavljen treći trag, u potragu za Jack Daniel's bačvom krenuli su fanovi širom Sarajeva, ali i Bosne i Hercegovine. Emir je prvi stigao na lokaciju, ambasadoru glumcu Kemalu Čebi  rekao ključnu riječ 'Tradicija',   shodno uputama koje su objavljene na stranici i dodirnuvši bačvu osvojio i bačvu i nagrade koje su bile zaključane u njoj. Odmah nakon Emira, u City Pub na biciklu, ali i autima je stiglo je još učesnika  koji nisu bili toliko sretni.

'Nagrada koju je osvojio Emir, a koja je nekoliko trenutaka prije pronalaska poslužila kao stol trojici prijatelja dok su ispijali kaficu ne sluteći da se unutra krije pravo Jack Daniel’s blago, je zapravo autentična Jack Daniel's bačva iz destilerije u kojoj je sazrijevao viski samo nekoliko dana prije nego što je potraga počela. U nju smo sakrili još nekoliko vrijednih nagrada, vikend za dvoje u Dubrovniku u hotelu sa 5*, dvije VIP karte za Sarajevo Film Festival, Boca Jack Daniel’sa – posebno izdanje povodom 150 godina destilerije, set za barmena, te pozivnice za Jack Daniel’s party koji će se održati u rujnu upravo City Pub-u. Hvala svim fanovima Jack Daniel’sa koji su sudjelovali, i šta drugo reći nego više sreće drugi put,”- riječi su Joze Kolobarića, brand managera Jack Daniel's u BiH.

Otkako su iz Jack Daniel’sa, povodom obilježavanja 150 godina destilerije, pokrenuli kampanju ‘Barell Hunt’,  pronađena je jedna  trećina nagradnih bačvi od 150 koliko je skriveno širom svijeta, u ovu statistiku danas se upisala i Bosna i Hercegovina.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije