"Cukice" na Vilsu: Dogs Trust predstavio Fostering program udomljavanja pasa

J. M.
"Cukice" na Vilsu: Dogs Trust predstavio Fostering program udomljavanja pasa
Predstavništvo Fondacije Dogs Trust na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu organiziralo je veliko druženje za vlasnike pasa, one koji razmišljaju da nabave psa, ljubitelje pasa, te djecu i roditelje.

"Danas smo ovdje zbog druženja sa svim ljubiteljima pasa, a događaj koji smo pripremiliu za cilj ima naglasiti važnost  odgovornog vlasništva pasa te promovirati humano i trajno rješavanje problema napuštenih pasa", rekao je Anel Bećirović, šef Predstavništva Dogs Trusta.

dogs_trust_jmr_022.jpg - undefined

Anel Bećirović (Foto: J. M. / Radiosarajevo.ba)

U okviru druženja, objavljen je početak Programa fostering udomljavanja što su simboličnim činom presjecanja vrpce označili Adrian Burder, izvršni direktor Fondacije Dogs Trust, te Clarissa Baldwin, članica Upravnog odbora i ranija dugogodišnja direktorica.

dogs_trust_jmr_027.jpg - undefined

Adrian Burder i Clarissa Baldwin (Foto: J. M. / Radiosarajevo.ba)

Gosti iz Londona bili su su oduševljeni brojem prisutnih ljubitelja pasa i njihovih najvjernijih četveronožnih prijatelja.  

Predstavljen je i Amer Talić, koordinator Fostering programa, te Fostering volonteri Tanja Đozo i Hana Mušović. Zvijezda događaja bio je pas Teo, prvi napušteni pas kojem će u okviru projekta tražiti trajni sretni dom.

dogs_trust_jmr_025.jpg - undefined

Teo (Foto: J. M. / Radiosarajevo.ba)

Događaj na Vilsonovom šetalištu bio je prilika i da svi gosti pregledaju kreativne, simpatične fotografije koje su vlasnici pasa poslali Predstavništvu Dogs Trusta u okviru takmičenja "Kako moj pas i ja ličimo".

dogs_trust_jmr_039.jpg - undefined

"Kako moj pas i ja ličimo" (Foto: J. M. / Radiosarajevo.ba)

Autori 20 fotografija koje su proglašene najboljim dobili su nagrade – ljetni paket, uokvirenu umjetničku karikaturu sebe i svog psa, kao i vaučer u vrijednosti 10 KM za prvu praoniocu za pse "Šape i šamponi" na Energopetrol pumpi na Čengić Vili.

Najmlađi posjetitelji zabavili su se u edukativno-zabavnoj radionici i sa sobom, pored ljetnih poklona, ponijeli i posebni set sa igrama koje su voljeli stariji članovi njihovih porodice – "Dogs Triust Retro Kids Set".

dogs_trust_jmr_015.jpg - undefined

Foto: J. M. / Radiosarajevo.ba 

Svi posjetitelji također su dobili ljetni poklon paket, te prvo izdanje časopisa Predstavništva Dogs Trusta "Cukica" koji će ubuduće izlaziit dva puta godišnje.

Časopis nudi korisne i zanimljive sadržaje za vlasnike i ljubitelje pasa, roditelje i djecu, te sve zainteresirane za trajno, humano i zakonsko rješavanje problema napuštenih pasa.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije