Drago Pilsel poručio Grabar-Kitarović: Nećeš, gaduro, razbiti BiH!

Radiosarajevo.ba
Drago Pilsel poručio Grabar-Kitarović: Nećeš, gaduro, razbiti BiH!
Photojoiner / Drago Pilsel / Grabar-Kitarović

Posjeta predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Bosni i Hercegovini, oštra retorika i otvoreno ignoriranje zvaničnog Sarajeva, te odavanje počasti osuđenom ratnom zločincu Sobodnu Praljku, iznova su otvorili pitanje odnosa naše zemlje i susjedne Hrvatske.

Piše: F. V.

Iako analitičari upozoravaju da Grabar-Kitarović ne bira sredstva da bi obnovila mandat u Pantovčaku, te da su njezine provokacije usmjerene na prikupljanje glasova u famoznoj 13. izbornoj jedinici, odnosno Hercegovini i srednjoj Bosni, sada je sasvim jasno da je takva politika prema Bosni i Hercegovini i opasna i krajnje nedobronamjerna.

Kao takvu su je porepozanli i hrvatski protemokratski aktivisti, novinari, borci za ljudska prava. Tim prije jer upravo Hrvatska na čelu sa Kolindom Grabar-Kitarović za manje od mjesec dana preuzima predsjedavanje Europskom unijom.

Jedan od intelektualaca koji otvoreno upozoravaju na krajnje negativan odnos

Grabar-Kitarović prema susjedima jeste i urednik portala Autograf.hr Drago PilselOn je sinoć na Twitteru oštro je osudio retoriku predsjednice RH prema Bosni.

''Kolinda Grabar-Kitarović u Bugojnu u crkvi kazala je tim bh. Hrvatima da je ona njihova predsjednica. Baš kao i zločinac Tuđman (Franjo) ona nastavlja razarati Bosnu i Hercegovinu. Dižem glas protiv njena barbarstva: Nećeš, gaduro, razbiti BiH!'', napisao je Pilsel.

Tonino Picula, izvjestitelj Evropskog parlamenta za Zapadni Balkan kazao je u u intervjuu za naš portal da je za ''tango potrebno dvoje'', te da je potrebno više uvažavanja u međusobnim odnosima. Nažalost, njegove poruke se ne čuju na Pantovčaku. Štaviše, retorika prema Bosni i Hercegovini se čak i zaoštrava, uz otvoreno korištenje položaja u Evropskoj uniji i NATO-u. Evropske vrijednosti, nema šta!?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije