! / Dok Ljubić donosi Deklaraciju protiv BiH, kćerka Lucija postala bh. ambasadorica?!

18. 12. 2018. u 14:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares:5378

Bosna i Hercegovina nije lišena brojnih apsurda. Tako je jedino u Bosni i Hercegovini moguće biti ambasador ove države, a onda završiti kao diplomata susjedne države u Europskom parlamentu, pa čak i učestvovati u diplomatskoj agresiji protiv države svojeg porijekla (slučaj Željane Zovko, op. a.).

Piše: Faruk Vele

Samo je u BiH moguće biti predsjedavajući Predsjedništva BiH (slučaj Dragana Čovića i Milorada Dodika) i otvoreno podržavati susjedne države, njihove projekte, te lobirati protiv interesa svoje ili čak negirati cijelu državu (slučaj čelnika SNSD-a).

Bivši ministar zdravstva BiH 

A šta reći na primjeru Bože Ljubića? Taj navodno majorizirani bivši državni ministar zdravstva (od 1994. do 1996.), prometa i veza (od 2006.do 2009.), te federalni ministar (od 1996. do 2000.), delegat Doma naroda BiH, i šta sve ne, potaknuo je ovih dana iz Zagreba cijelu hajku na institucije države BiH, prijeteći posredno institucijama Europske unije i NATO-a, čija je Hrvatska članica. 

Naime, Ljubić je na čelu Odbora Sabora Hrvatske za Hrvate izvan Hrvatske, gdje je predlažio Deklaraciju koja je u osnovi usmjerena protiv države BiH i njezino discipliniranje.

Štaviše, Ljubić u Saboru RH otvoreno ustaje protiv presude Haškog tribunala u slučaju „Prlić i ostali“ i njezinog priznavanja u Zagrebu, što je predložio SDP, jer će se, kako kaže, time potvrditi da je Hrvatska zaista izvršila agresiju na BiH!

No, težak položaj Hrvata u Sarajevu nije omeo doktora Ljubića da zaposli dvije kćerke u državnim institucijama!?

Dok kćerka Spomenka radi u Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK), njegova druga kćerka Lucija je, paradoksalno, dan uoči glasanja o Deklaraciji u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova BiH obavila završni razgovor pred odlazak u Strazbur, i to kao ambasadorica BiH u Misiji naše zemlje pri Vijeću Europe!!!

Lucija - karijerna diplomatkinja BiH

Lucija Ljubić-Lepine je dugogodišnja karijerna diplomatkinja BiH. Do sada je bila u Misiji BiH pri NATO-u, u Misiji BiH pri EU, u Misiji BiH pri UN-u u Ženevi, te u Misiji BiH pri Vijeću Europe, gdje ponovo ide – kao ambasadorica! Svojevremeno su mediji pisali kako je slupala i službeni automobil bh. države u Ženevi.

Ne sporeći, naravno, pravo Lucije Ljubića da obavlja dužnosti na koje je imenovana u svojoj zemlji, ovim je, zapravo, demaskirana cijela hipokrizija Bože Ljubića, te razotkrivena notorna namjera HDZ-a Hrvatske i BiH da koristeći samo kao povod izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH  - započnu završni čin ratnih planova čiji je konačni cilj etnički razbijena BiH.

Tako to ide, protiv ove države najviše ustaju oni kojima je najviše dala.

I brat Mariofil na brojnim dužnostima

Treba li se prisjetiti da je  i njegov brat Mariofil bio  zastupnik u Zastupničkom domu PS BiH i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Mariofil je i 2008. izabran je za ombudsmana za ljudska prava BiH iz reda hrvatskog naroda.

KOMENTARI (9)