Dogs Trust događaj u Sarajevu: "Moj pas i ja, prava drugara dva"

Radiosarajevo.ba
Dogs Trust događaj u Sarajevu: "Moj pas i ja, prava drugara dva"
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Dogs Trust: Pravi pas za vas

Predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH organizuje druženje koje za cilj ima podići svijest o ključnoj ulozi koju odgovorno vlasništvo pasa, udomljavanje i pozitivan odnos prema ljubimcima ima i za dobrostanje zajednice i za dobrobit pasa, i to u četvrtak, 28. novembra 2019. godine u zagrijanom šatoru na lokaciji Glavna bina, Vilsonovo šetalište, između kafea Tito i Historijskog muzeja, s početkom u 18:00 sati.

Na događaj su pozvani svi vlasnici pasa, ljubimci koji se dobro slažu s ljudima i drugim psima, predstavnici institucija i stranih organizacija te ambasada, veterinarski stručnjaci, i svi drugi ljubitelji pasa i prijatelji Fondacije Dogs Trust.

"Na samom događaju, posjetioci će imati priliku da učestvuju u interaktivnim prezentacijama o važnosti mentalne stimulacija pasa te načinima da ljubimci zadovolje svoju želju za rješavanjem mentalnih problema, kao i o tome kako odabrati ljubimca s kojim će se porodica najbolje slagati i koji će stoga biti sretan i zbrinut do kraja svog života", naveli su organizatori.

Ovo druženje će biti prilika da se prvi put susretnu i svi koji su se do sada prijavili za aktivnost Dogs Trust BFF

Kao rezultat Facebook takmičenja u okviru kojeg su vlasnici pasa snimili kratke video zapise na teme kompatibilnosti sa svojim psima, te svega što su svoje pse naučili kroz metode nagrađivanja i pozitivne motivacije koje su naučili u Dogs Trust Školi za pse, “producentima” prvih 10 klipova s najvećim brojem Facebook lajkova, bit će uručene vrijedne glavne nagrade koje između ostalog sadrže i puzle za pse te poklon bon u vrijednosti od 30 KM, dok će svi učesnici također kući ponijeti korisne poklone, uključujući kabanicu za svog psa.

Događaju će, pored našeg tima u BiH, po prvi put prisustvovati novi Izvršni direktor Fondacije Dogs Trust, Owen Sharp, te još nekoliko članova Glavnog ureda", saopćili su iz Fondacije Dogs Trust.

 

„Moj pas i ja – prava drugara dva“
Sarajevo, četvrtak, 28.11.2019. godine
18:00 – 20:00 sati


PROGRAM


17:30 – 18:00 Dolazak posjetioca

18:00 – 18:15 Prilika za medije (šef Predstavništva)

18:15 – 18:20 Pozdravno obraćanje

18:20 – 18:25 Obraćanje (Anel Bećirović, šef Predstavništva)

18:25 – 18: 40 Prezentacija: Mentalna stimulacija pasa sa pitanjima i odgovorima

18:40 – 18:50 Prezentacija: Kako odabrati pravog psa, sa pitanjima i odgovorima

18:50 – 19:15 Ceremonija dodjele glavnih nagrada – 10 pobjednika

19:15 – 19:30 Druženje sa stručnjacima i informacije o programima

20:00 Kraj događaja uz podjelu pozdravnih poklona

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije