"Do 7. oktobra smo im bili najvažniji, nas više nema, ostali su interesi..."

F. V.
"Do 7. oktobra smo im bili najvažniji, nas više nema, ostali su interesi..."
Foto: Screenshot / Imam iz Zavidovića

Imam iz Zavidovića, Izet ef. Čamdžić, koji je za kratko vrijeme postao hit društvenih mreža, nakon što je objavljen snimak njegove poruke vjernicima u kojoj je govorio o problemu odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine, na ovosedmičnoj hutbi ponovo je govorio o društvenim problemima, kritizirajući domaće političare.

"U nedavnoj predizbornoj borbi za naše povjerenje, svi su se, bez izuzetka, borili za naše dobro, naša prava... Svima smo mi, naše porodice, naša djeca, naša budućnost bili najvažniji. Sada je sve završeno. Sad se između sebe ne mogu složiti, dogovoriti kako da nam to obećano dobro obezbjede. Kako da toj našoj djeci donesu selam, sigurnost, spokoj, mir, bezbjednost...", kazao je ef. Čamdžić.

Imam postao hit na internetu: Kad se braća slože i olovo plivat može

Polazeći od vjerskih principa koji ukazuju da je za opće dobro potrebno međusobno povjerenje i pomaganje, Čamdžić je upitao:

"Ko će nas zaštititi od nepriajtelja, ako se oni koji se muslimanima zovu, mu'minima osjećaju, ne mogu dogovoriti između sebe kako da nam donesu mir, spokoj i sigurnost... Ali jedna činjenica ostaje, do 7. oktobra najvažniji smo njima bili mi! Nas više nema... Sad su najvažniji njihovi lični i stranački interesi. Ko će nas od neprijatelja štititi?"

Poruke imama Čamdžića poslušajte na ovom snimku:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije