Dječaka iz BiH prozvali čudom: Zbog Mehe će se mijenjati medicinska literatura

Radiosarajevo.ba
Dječaka iz BiH prozvali čudom: Zbog Mehe će se mijenjati medicinska literatura

Mehmed Šabić, 12-godišnji dječak iz Gračanice u Bosni i Hercegovine poznat je kao dječak čudo zbog kojeg bi se mogla mijenjati medicinska literatura, piše Dnevnik.hr.

U nesreći u skučenoj alatnici, u vatrenoj eksploziji dječak je zaradio 70-postotne opekotine tijela.

Dok je rezbario ime svoje simpatije na komadić daske, pogriješio je jedno slovo, a pogrešku je želio ispraviti benzinom. Planirao je svoj rad politi benzinom i zapaliti kako bi daska potamnila, ali nije razmišljao da bi pritom moglo doći do eksplozije.

U alatnici se stvorila takva temperatura da mu je koža izgorjela, a on je udahnuo vreli vazduh, pri čemu su nastala brojna unutrašnja oštećenja.

U bolnicu u Tuzli primljen je sa opekotinama tijela, a ljekari su mu za preživljavanje dali tek jedan posto šanse.

"A onda se “Meho beton“ kako ga zovu u zagrebačkoj bolnici, na svoj 12. rođendan probudio iz kome i otvorio oči. Prve riječi koje je izgovorio bile su: “Nema predaje!” Komunicirao je treptajima, pokušao micati prstima i nije odustajao. Nakon toga nastavio je nizati pobjede, napravio prve korake, uskoro i plesne, te stekao reputaciju glavnog zabavljača na odjeljenju", navodi se u prilogu Nove TV.

mehmed_sabic_djecak_gracanica_2.jpg - undefined

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije