Djeca u banjalučkoj "Roditeljskoj kući" dobila novogodišnje poklone

AA
Djeca u banjalučkoj "Roditeljskoj kući" dobila novogodišnje poklone
Djeca koja borave u banjalučkoj "Roditeljskoj kući" danas su se obradovala poklonima koje im je povodom nikoljdanskih i novogodišnjih praznika donijela Jasmina Davidović, ministrica porodice omladine i sporta RS-a.

Petogodišnji Andrej Mitrović oduševio se igračkama, a napomenuo je da je i u prethodnim danima dobio mnogo paketića, da ne može ni nabrojati šta je sve dobio.

"Danas smo dobili prelijepe igračke koje će djeci mnogo značiti dok borave ovdje", kazao je Miloš Marić (11) iz Foče.

U kući koja fukcioniše više od godinu dana, namijenjenoj za smještaj djece oboljele od malignih bolesti i njihovih roditelja trenutno se nalazi pet porodica. 

Dijana Berić, predsjednik Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti "Iskra", objasnila je da su do sada u ovoj kući boravile 44 porodice.

Na pitanje šta je najpotrebnije "Roditeljskoj kući", odgovorila jeda su to stalna finansijska sredstva kako bi bilo obezbijeđeno nesmetano funkcinisanje kuće, za šta je godišnje potrebno oko 57.600 KM.

Jasmina Davidović istakla je da je došla kako bi sa mališanima podijelila radost nikoljdanskih i novogodišnjih praznika i pružila podršku djeci koja borave u ovoj kući. Govoreći o "Roditeljskoj kući", istakla je da je u pitanju odlična ideja koja omogućuje djeci na liječenju, u terapijskom ili u dijagnostičkom procesu da budu s roditeljima.

"Mnogo znači i roditeljima i djeci, jer nakon terapija mogu da se opuste kao u svojoj kući. Svoj ovoj djeci i njihovim roditeljima treba čestitati na hrabrosti", rekla je Davidović i zaželila mališanima ozdravljenje i povratak kućama. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije