De Niro na ručku s Dinom Konakovićem, Emirom Hadžifizbegovićem...

Radiosarajevo.ba
De Niro na ručku s Dinom Konakovićem, Emirom Hadžifizbegovićem...
Slavni glumac Robert De Niro nalazi se na ručku u restoranu "Četiri sobe gospođe Safije" u Sarajevu.

Na ručku sa slavnim De Nirom nalazi se i direktor SFF-a Mirsad Purivatra, premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković sa suprugom Dalijom, kao i bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, javlja Faktor.

Prethodno je De Niro obišao Baščaršiju, posjetio je i Begovu džamiju, a izazvao je priličnu euforiju u Starom dijelu grada. Navodno je kupio i suvenire u bazarima na Čaršiji.

De Niro je jučer u popodnevnim satima stigao privatnim avionom iz Rima u Sarajevo. On je pod pratnjom napustio Međunarodni aerodrom te se uputio ka centru grada, gdje je ručao u poznatom sarajevskom restoranu “Vinoteka”. Nakon ručka, De Niro je otišao u obilazak glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Glavni glumac je najprije obišao Jevrejsko groblje, odnosno nacionalni spomenik koji svjedoči prisustvu Jevreja u Sarajevu. Nakon toga je obišao lokalitet Zlatišta iznad Sarajeva, mjesto sa kojeg je artiljerija Vojske Republike Srpske gađala mnoge lokacije u gradu.

Posljednja De Nirova lokacija bio je butmirski Tunel spasa. Ovdje se slavni glumac zadržao nešto duže od predviđenog vremena, budući da ga se Tunel spasa posebno dojmio. Sve vrijeme s njim u društvu bio je Mirsad Purivatra, prvi čovjek SFF-a.

Projekcijom filma “Taksista” američkog reditelja Martina Scorsesea, istovremeno u Narodnom pozorištu i u Ljetnom kinu u Sarajevu, sinoć je počelo 22. izdanje najveće filmske smotre u regionu, Sarajevo Film Festivala. Prije početka projekcije filma Robert De Niro primio je specijalnu nagradu Počasno Srce Sarajeva za životno djelo.

Dan nakon otvaranja Festivala projekcijom kultnog filma Taksist, istaknuti glumac Robert De Niro, za festivalsku publiku, učesnike programa Talents Sarajevo i predstavnike medija govorio je o svojoj karijeri u razgovoru, koji se održao u Narodnom pozorištu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije