Oni su najbolji budući muzičari u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Oni su najbolji budući muzičari u Sarajevu
U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, resorni ministar Elvir Kazazović uručio je danas poklone za učenika iz Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo, te osnovnih muzičkih škola Ilidža i Mladen Pozajić.

Učenici Lamija Kabaš, Vedad Husomanović, Muhamed Sadović, Merjem Kurtović, Ilhana Rahić, Eva Čalija, Hana Smajić, Osman Hadžić i Edvin Zametica su postigli najbolje rezultate u redovnim nastavnim aktivnostima, ali i na muzičkim takmičenjima.

Ovom prilikom, ministar im je čestitao na njihovim uspjesima, te istakao kako ga raduje što su ovi dječaci i djevojčice odlični učenici, a istovremeno osvajaju prva mjesta na međunarodnim, ali i na federalnim i kantonalnim takmičenjima.

Direktorica Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo Elma Alajbegović se zahvalila ministru što je ovoj sjajnoj djeci dao na značaju i na ovaj način pokazao kako cijeni njihov rad i trud.

Muhamed Sadović svira klavir i do sada je učestvovao na 12 međunarodnih takmičenja, na kojima je osam puta bio prvi, a dva puta drugi i dva puta treći. Jedan od njegovih najvećih uspjeha je nastup u Londonu, Beču i Salzburgu, te takmičenje u Milanu.

Pozvao je sve zainteresovane da dođu na njegov prvi solistički koncert koji će se održati 16. juna u Domu Oružanih snaga BiH.

Podjednake uspjehe postižu i njegovi prijatelji Lamija Kabaš koja svira violinu, kao i harmonikaš Vedad Husomanović.

Desetogodišnja djevojčica Hana Smajić koja violinu svira od svoje četvrte godine postiže također odlične rezultate, ali još uvijek nije imala priliku da učestvuje na međunarodnom takmičenju.

I učenice Merjem Kurtović, Ilhana Rahić i Eva Čalija osvajaju nagrade i najavljuju da će to nastaviti i ubuduće jer ih muzika ispunjava a svako takmičenje predstavlja novi izazov.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije