Praznična čarolija: Coca-Cola Holiday market u parku Hastahana od 6. decembra

J. Ć.
Praznična čarolija: Coca-Cola Holiday market u parku Hastahana od 6. decembra
Coca-Cola Sarajevo Holiday market ponudit će i ove godine bogat sadržaj koji ima cilj upotpuniti prazničnu sezonu i načiniti zimsku bajku u središtu glavnoga grada Bosne i Hercegovine, koja će biti atrakcija za građane i posjetitelje Sarajeva.

Sedmi Sarajevo Holiday market i ove godine će biti održan u parku Hastahana na Marijin-Dvoru, a trajat će od 6. decembra ove do 13. januara 2018. godine.

Gradončelnik Sarajeva Abdulah Skaka je kazao kako je ovo nastavak jedne lijepe i pozitivne priče koju Grad Sarajevo provodi zajedno s Holiday marketom već sedmu godinu.

"Ove godine nastavljamo tradiciju da se Holiday market organizira na prostoru Hastahane. Grad Sarajevo i ove godine u saradnji s Kantonom Sarajevo i Turističkom zajednicom KS-a te sve četiri gradske općine organizira spektakularni novogodišnji doček. Ove godine smo proširili na tri dana, tako da se priča oko Holiday marketa upotpunjuje u našu zimsku čaroliju što mi i pokušavamo napraviti od grada Sarajeva", kazao je Skaka.

Općina Centar već drugu godinu zaredom osigurat će besplatne termine za sve ljubitelje klizanja u sklopu Holiday marketa.

24818956_10204461628778197_1612192518_o.jpg - undefined

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić kazao je kako su ovaj projekt usmjerili od 6. decembra do kraja februara, prije svega za mlade i djecu.

"Mislim da moramo učiniti sve kako bi mladi bili zadovoljni. Na dobrom smo putu i učinit ćemo sve da građani budu zadovoljni. Općina Centar kao sufinansijer je prepoznala ovo kao dobru i pozitivnu priču. Ovo je jedan novi ambijent kojem ćemo se svi radovati, a počet će 6. decembra paljenjem najveće jelke", kazao je Ajnadžić.

Ovaj najveseliji zimski događaj svake godine privuče veliki broj stanovnika ali gostiju i turista.  Nermin Muzur, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo kazao je kako Holiday market, Sarajevo kao turističku destinaciju čini još bogatijom.

"Mislim da smo ove godine napravili još jedan iskorak samim tim što smo novogodišnju proslavu proširili na tri noći. Turistička zejednica se također pobrinula da na najbolji način organizira ovu manifestaciju i doček Nove, a već od sutra kreće regonalno predstavljanje zimske sezone u Sarajevu", kazao je Nermin Muzur.

Nedim Lipa, kreator i organizator Holiday marketa prisutne je upoznao sa scenarijem i sadržajima ovogodišnjeg sedmog Coca-Cola Sarajevo Holiday marketa.

"Ponudit ćemo niz novih sadržaja. Pored standardnih, kao što su PAN Winter Pub, imat ćemo od 16 sati partyje, a od 21 sat svake noći besplatne koncerte. Što se tiče dječijih sadržaja, ove godine imamo obogaćen luna park, klizalište koje će biti besplatno, a radit će i nakon završetka Holiday marketa. Coca-cola selo Deda Mraza je ove godine obogaćeno 3D vizuelnim elementima, dekoracijama i bit će najmagičniji dio, zatim drveni paviljon te partyji na ledu", otkriva Nedim Lipa.

Coca Cola Sarajevo Holiday market bit će otvoren 6. decembra paljenjem lampica na jelki, visokoj 14,5 metara, koja se ovih dana već ukrašava.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije