Član uprave Manchester Cityja sutra u Sarajevu

A. S.
Član uprave Manchester Cityja sutra u Sarajevu
Foto: Privatni album / Edmund Chu ima poslovne veze i sa Gerardom Piqueom

Edmund Chu, jedan od najuticajnijih ljudi u sportskom biznisu, kako saznajemo, sutra dolazi u Sarajevo.

Kineski poduzetnik ispred CITIC grupe je član uprave aktuelnog engleskog nogometnog prvaka Manchester Cityja, a zajedno sa čuvenim defanzivcem Barcelone Gererdom Piqueom suvlasnik je licence za teniski Davis Cup.

Također je u rukovodstvu još nekoliko nogometnih klubova, kao što je portugalska Vizela, a u naš glavni grad dolazi prvenstveno u svojstvu predsjednika Techeetaha, aktuelnog viceprvaka Formule E, odnosno tima za koji vozi šampion ovog prestižnog takmičenja električnih bolida Jean-Eric Vergne.

Upravo će francuski vozač u društvu Edmunda Chua doći sutra navečer u Sarajevo.

Edmund Chu ima poslovne veze i sa Gerardom Piqueom - undefined

Foto: Privatni album: Edmund Chu ima poslovne veze i sa Gerardom Piqueom

Kineski biznismen posjetu glavnom gradu BiH iskoristit će kako bi obavio nekoliko sastanaka o potencijalnim investicijama u našoj zemlji.

Informaciju o  njegovom dolasku potvrdio nam je Hajrudin Prolić, šef komunikacija kompanije Sarajevo Sports International, koja zajedno sa Gradskom upravom Sarajeva pokušava bh. prijestonicu uvrstiti u uži krug kandidata za organizaciju utrke Formule E.

“Istina je da gospodin Edmund Chu treba sutra doći u Sarajevo, ukoliko uspije sve uskladiti sa svojim poslovnim obavezama. Svrha njegovog dolaska u konktekstu je podrške kandidaturi Sarajeva za organizaciju utrke Formule E u našem gradu, ali naravno da će iskoristiti dolazak u BiH kako bi porazgovarao sa određenim subjektima o mogućnostima investiranja.

Nekoliko sastanaka je planirano, ali bilo bi neozbiljno da bilo šta više otkrivamo dok ne bude konkretnijih dogovora”, ističe Prolić, dodajući kako je u ove sedmice u planu i prezentacija bolida druge generacije Formule E u Sarajevu.

Hajrudin Prolić - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Hajrudin Prolić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije