'Ćevap Fest' u Banjoj Luci: Stižu desetine hiljade posjetilaca i inostranih turista

Radiosarajevo.ba
'Ćevap Fest' u Banjoj Luci: Stižu desetine hiljade posjetilaca i inostranih turista

Ovogodišnje, treće po redu izdanje 'Ćevap festa' u Banjoj Luci, najvećeg gastro festivala u BiH, bit će otvoreno u petak 15 sati, a najavljeno je učešće devet poznatih lokalnih ćevabdžinica, saopćili su organizatori.

Ovaj događaj, uz Festivala cvijeća, privukao je dosta turista u grad na Vrbasu, pri čemu prednjače gosti iz Slovenije. Po podacima Turističke organizacije Banja Luke, još u srijedu su popunjeni skoro svi smještajni kapaciti u gradu, tako da mjesta za nove turiste, osim u manjim, privatnim smještajima, gotovo i da nema.

Banjalučki gradonačelnik Igor Radojičić i promoter 'Ćevap festa' Nebojša Kuštrinović izrazili su očekivanje da bi treće izdanje ove popularne manifestacije moglo privući više desetina hiljada posjetilaca.

"Ove godine 'Ćevap fest' traje od 31. maja do 2. juna i bit će organizovan na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti. Iako se najavljuje kišno vrijeme za subotu, to neće biti smetnja za naše posjetioce, jer će biti postavljen veliki šator gdje će svi gosti moći da se posluže ćevapima. Pored toga, obezbijeđen je i bogat kulturno-zabavni program uz nastup muzičkih bendova, stendap komičara i kulturno-umjetničkih društava", rekao je Radojičić.

Promoter 'Ćevap festa' Nebojša Kuštrinović, kazao je da je ovo najveći gastro festival u BiH, te ukazao da je još prošle godine, uporedo sa održavanjem ovog festivala, grad Banja Luka pokrenuo proces zaštite banjalučkog ćevapa, kao zaštićeneg proizvod sa geografskim porijeklom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije