Slavni ljekari koji su studirali u Sarajevu proslavili 50. rođendan "brucošijade"

Radiosarajevo.ba
Slavni ljekari koji su studirali u Sarajevu proslavili 50. rođendan "brucošijade"
Vrlo neobičnu i izvanredno lijepu tradiciju njeguju brucoši koji su upisali Medicinski fakultet u Sarajevu, generacija 1965–70.

Naime, svake godine, trećeg vikenda u aprilu, i tako već 16 godina. nekadašnji brucoši koji su sad već poznati liječnici širom BiH i inostranstvu, srebrnih kosa, sastaju se u drugom gradu u Bosni i Hercegovini ili regiji.

Do sada su se družili u svim većim gradovima u BiH, gdje je domaćin bio kolega koji živi i radi u tom gradu.

Ove godine, pak, izabran je Zadar, gdje je domaćin susreta brucoša bio poznati zadarski ginekolog Ado Crvelin. Preko 60 ljekara iz svih krajeva BiH, ali i iz inostranstva, pohrlili su na tri dana u Zadar da se nađu sa svojim dugogodišnjim kolegama i prijateljima.

“Mirza je doputovala iz Dubrovnika, Irena iz Makarske, Dunja iz Ljubljane, Gordana iz Hvara, Ferid Iz Holandije, Emina-Beba iz Švicarske, Velimir iz Njemačke, Mirsada-Mića iz Francuske, a Azra čak iz San Franciska. I to samo za ovu priliku. Da, samo zbog druženja sa svojim kolegama od prije 50 godina”, opisuje nam svoje utiske dr. Mehmed Kundurović.

Toliko emocija, bezbroj sjećanja, dogodovština iz studentskih dana, ali i šala i pjesme, počev od veselog autobusa kojim se većina vozila iz Sarajeva, pa do dvije nezaboravne zadarske noći.

Kao i svake godine, nekadašnji brucoši su se sjetili svojih 68 poginulih i umrlih kolega.

“Sastajat ćemo se s radošću dok budemo živi”, reče jedan od organizatora ove prelijepe tradicije susretanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije