Čestitamo mladencima: U Travničkoj tvrđavi održano zajedničko vjenčanje

Radiosarajevo.ba
Čestitamo mladencima: U Travničkoj tvrđavi održano zajedničko vjenčanje
Foto: Općina Travnik / Predivno!

U prelijepom ambijentu srednjovjekovne tvrđave Stari grad u Travniku, danas je pet parova uz kumove, rodbinu, prijatelje i brojne zvanice u okviru svečanog zajedničkog vjenčanja izreklo svoje sudbonosno „da“.

Lijepo vrijeme, vrijedni pokloni osigurani od Općine Travnik i brojnih sponzora, doprinijeli su da današnji dan protekne u prelijepoj svečanoj atmosferi.

Vrlo važna aktivnost koja se realizuje u okviru kulturno-zabavne manifestacije Dan općine Travnik, jesu i zajednička vjenčanja, na koja su se ove godine imali priliku prijaviti parovi iz cijele BiH.

„Izuzetno smo ponosni na ovu aktivnost koja je postala prepoznatljiva i jedinstvena, a također poziv parovima iz cijele BiH da ove godine budu dio prakse svečane organizacije zajedničkih vjenčanja za više parova je imao lijep odjek, te su svoju ljubav danas u Travniku krunisali parovi i iz drugih gradova, a nekoliko njih se već najavilo za narednu godinu. Postoje brojni trenuci u životu, mnogo je i onih koje lako zaboravimo, naravno ima i onih onih kojih se rado sjećamo, neke poželimo ponovo proživjeti, ali ovaj trenutak u samom srcu BiH naši mladenci sigurno nikada neće zaboraviti“, kazala je Aldijana Dizdar, glasnogovornica manifestacije.

Parovi su danas u okviru zajedničkog vjenčanja imali priliku iskoristiti brojne usluge sasvim besplatno (usluge vjenčanja, šminkanja, frizure, vjenčanica, cvijeće, catering, torta,..), te uz svoje najmilije uživati u jednom od najljepših i najvažnijih dana u životu u samom srcu BiH.

Nakon svečane ceremonije vjenčanja, mladenke su bacile bukete, te nam tom prilikom, „osigurale“ nove parove za narednu godinu“, kazala je Dizdar.

Elma Đozo i Belmin Halilović, Hanumica Planinčić i Alija Varupa, Adnana Tahirović i Belmin Kopčić, Dženana Petak i Sabahudin Belegić i Maida Zarifović i Elvis Sejdić danas su ovjekovječili svoju ljubav, a potpisom zakonski postali bračni parovi.

Manifestacija Dan općine Travnik je jedan od najvećih i najsadržajnijih manifestacije u
cijleloj BiH, a ove godine u periodu od 15. do 30. marta će ponuditi preko 100 kulturno-
zabavnih i sportskih događaja u kojima učestvuje više od 3000 Travničana, saopćeno je iz Općine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije