Pjesmom obilježena treća godišnjica rada Centra za zdravo starenje

Fena
Pjesmom obilježena treća godišnjica rada Centra za zdravo starenje
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Centar za zdravo starenje Općine Centar
Centar za zdravo starenje Općine Centar, namijenjen osobama treće životne dobi, obilježio je danas treću godinu postojanja.

Specijalna gošća na obilježavanju bila je najtrofejnija bh. džudistkinja Larisa Cerić koja je zahvalila članovima Centra na pozivu za druženje sa željom da im naredna godina bude još uspješnija.

Koordinatorica tog centra Varja Nikolić izrazila je zadovoljstvo zbog svega što su imali priliku učiniti za njihove članove.

"Moje oduševljenje se ne razlikuje mnogo od njihovog, obzirom da ovaj prostor doživljavaju kao svoj drugi dom gdje provode ugodne trenutke, što ih čini jako sretnim", objasnila je Nikolić.

Istakla je da oko 500 članova Centra, pored druženja i pozitivne atmosfere, ima priliku pohađati 17 sekcija, među kojima je preventivno-korektivna gimnastika, učenje stranih jezika, društvene igre, kreativne radionice, odlazak na izlete, horsko pjevanje te planinarska sekcija, a odnedavno imaju i sekciju izrade prahistorijskog i antičkog nakita.

Nikolić je kazala da se u Centru konstantno radi na ažuriranju programa i aktivnosti za članove te da se vode iskustvima drugih organizacija kako ne bi bili statični.

Navela je saradnju s mnogim nevladinim organizacijama, ali i sa školama i mladim, koji im, kako kaže, daju mnogo pozitivne energije.

Među najposjećenijim programima izdvojila je program preventivno-korektivne gimnastike te dodala da članovi, čak i u zimskom periodu, s velikom radošću vježbaju svaki dan.

Član Centra za zdravo starenje može biti svaka starija osoba od 60 godina koja ispuni pristupnicu i plati članarinu od pet KM, kako bi sebi uljepšala treću životnu dob.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije