Brojni umjetnici podržali kampanju za socijalno uključivanje u BiH

Radiosarajevo.ba
Brojni umjetnici podržali kampanju za socijalno uključivanje u BiH
U okviru projekta "Program održivosti civilnog društva (CSSP)" poznati bh. umjetnici, na čelu s bh. umjetnikom i publicistom Ahmedom Burićem kreirali su specijaliziranu kampanju podizanja svijesti o pravima i položaju marginaliziranih grupa u BiH.

Riječ je o projektu Fondacije za socijalno uključivanje u BiH, koji finansira USAID, a kojim se želi ukazati na položaj marginaliziranih grupa u BiH.

Kroz ovaj projekt formiran je bend Ne margini, koji je okupio renomirana imena bh. muzičkog svijeta, te je tom prilikom napisana i snimljena istoimena pjesma. Kroz ovu pjesmu učesnici projekta na poseban način žele približiti javnosti socijalnu sliku BiH, bilo zbog siromaštva, invaliditeta, ratnog, civilnog ili nekog drugog razloga na sasvim drugačiji način do sada.

Ovom prilikom u studiju Damira Arslanagića našli su se Ahmed Burić i Branko Sauka, nekadašnji član Gino Banane i Crvene Jabuke, koji su sklopili pjesmu. Nakon toga, pjesmu su otpjevali Mirela Laković, Nina Babić, Halid Bešlić, Vlado Kreslin, Narcis Vučina, Dino Šaran, Almir Kurt, Damir Nikšić, Elvis J. Kurtović i Ahmed Burić.

"Na ljudima je da razmisle i pokušaju izaći iz učmalih koncepata i kažu - Ne margini. Tako se zovu i koncept i ovaj bend - hor, čiji je zadatak da pozove ljude da razmisle i da se usprave.  Izaći iz teške materijalne situacije i depresije nije lako, i veliki je posao, ali ne može se vječno ostati u njoj", zaključuje se u opisu ove pjesme, koju možete poslušati u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije