Britanski trojac najzahtjevniji duatlon na svijetu počinje iz BIH

Radiosarajevo.ba
Britanski trojac najzahtjevniji duatlon na svijetu počinje iz BIH
Britanski trojac Guy Hacking, Rob Martineau i Tom Stancliffe, osnivači vodećeg britanskog brenda za prirodnu prehranu sportista i atletske zajednice TRIBE, dolaze danas u Bosnu i Hercegovinu.

Kako je najavljeno iz Britanske ambasade, iz BiH će krenuti na jedan od najzahtjevnijih duatlona na svijetu – „Run for Love II“

Na putu dugom 2000 km, koji vodi preko devet zemalja, pridružit će im se oko 250 entuzijasta - trkača i biciklista, a sve u cilju podizanja svijest o problemu trgovine ljudima i prikupljanja sredstava za pomoć britanskim organizacijama koje se bave suzbijanjem modernog ropstva.

Duatlon „Run for Love II“ će krenuti iz Rostova u petak, 30. juna, te nakon prolaska kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Njemačku, Holandiju, Belgiju i Francusku, završiti u Londonu u nedelju 16. jula.

 Ovim povodom, britanski ambasador u Bosni i Hercegovini, ambasador Edward Ferguson, će večeras upriličiti prijem za britanske goste kako bi imali priliku da se upoznaju s nekim od bosanskohercegovačkih sportista kao i predstavnicima domaćih institucija i međunarodnih organizacija koje rade na suzbijanju trgovine ljudima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije