Hrizostom: Želimo da se stanje u našoj zemlji promijeni

O. K.
Hrizostom: Želimo da se stanje u našoj zemlji promijeni
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Božićni prijem mitropolita Hrizostoma

Mitorpolit dabrobosanski Hrizostom održao je danas u Sarajevu Božićni prijem na kojem su prisustvovale brojne zvanice iz političlkog i društvenog života BiH. 

Prijemu su, između ostalog, prisustvovali i izaslanici vjerskih zajednica, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, ministri u Vijeću ministara kao i zastpunici u Parlamentu BiH te brojni ambasadori.

Dodik Inzku: Šta ćeš ti ovdje?! Inzko Dodiku: Ja sam ovdje Tito!

Božić je praznik mira između Boga i čovjeka, ali prije mira potrebna je dobra volja, koju moramo postići i moramo imati, poručio je na početku svog govora mitropolit dabrobosanski, kazavši kako dobru volju trebaju pokazati i naši predstavnici vlasti, kao i vjerske zajednice te naši građani.

“Želimo da u novoj godini bude nadoknađeno ono što je u prošlim propušteno. Zabrinjava nas demografska slika stanovništva, zabrinjava nas odlazak mladih ljudi koji treba da stvaraju porodice”, dodao je mitropolit.  

Kazao je kako želi da se slika u našoj zemlji promijeni.

“Želimo to radi historije, brinimo se o ljudima. Naše zajednice treba da budu temelj tih promjena. Nažalost, moramo vas obavijestiti da imovina naše crkve i dalje nije vraćena. Nepovratkom imovine se narušavaju naša prava. Nadamo se da će Predsjedništvo BiH zajedno sa Parlamentom BiH donijeti agendu kojom će ovaj zakon konačno stupiti na snagu”, kazao je na kraju svog govora mitropolit dabrobosanski Hrizostom.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije