Bosanska empatija i Unusual marathon Sarajevo

Promotivni tekst
Bosanska empatija i Unusual marathon Sarajevo
Oficijelni vizual / Unusual marathon

Bosanci su uvijek bili ljudi koji su pomagali i koji su pružali ruku pomoći. Da je to još tako i da se u ovom svijetu kapitalizma i konkurencije nije izgubilo, dokazuje organizacija 1st Unusual marathon Sarajevo. Organizator 1st Unusual marathon Sarajevo, AK Novi Grad Sarajevo, dobio je veliki broj ponuda od strane sportskih udruženja i pojedinca da pomognu u organizaciji istog.

Organizovati maraton predstavlja veliki posao, međutim kad u pomoć priteknu organizacije i pojedinci to je dosta lakše. Ovaj neobični maraton u svojoj organizacciji okupio je razne profile sportskih udruženja kao što su škole trčanja, trail organizacije, sportske klubove i entuzijaste pojedince. „NGO marathon Sarajevo“ organizovat će okrepnu stanicu na početku Velike Aleje na Ilidži.

NGO Maraton - undefined

Udruženje „Trčanje i To“ organizovat će okrepnu stanicu na Darivi.

Trčanje i to... - undefined

Neformalana grupa trkača „Girice“ organizovat će okrepnu stanicu na mostu Suade i Olge.

Girice - undefined

Klub američkog fudbala Sarajevo Spartans organizovat će okrepnu stanicu kod bazena na Otoci.

Spartanac - undefined

Roštiljadu i prevoz štafetara preuzela je organizacija Skakavac trail.

Spartanac - undefined

Pored navedenih organizacija koje su preuzele navedene segmente istaknut ćemo i dvojicu pojedinaca koji su na zanimljiv način iskazali želju da pomognu našim trkačima, a to su Mirzet Halilović iz Tuzle koji donosi gurabije koje će biti instalirane na okrepnoj stanici „NGO marathon Sarajevo“ i Saša Vanovac koji će ispred svoje kuće koja se nalazi na ruti maratona iznijeti okrepu.

Pored navedenih organizacija i pojedinaca, imamo nekolicinu volontera koji su se prijavili i koji će pomagati u organizaciji.

Ovim putem pozivamo ostale građane Sarajeva da svoj doprinos daju trkačima kroz navijanje i podršku tokom trčanja, jer će im to biti od velike koristi tokom čitavih 42km i 195m.

Više o Unusual marathonu pročitajte ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije