Boris Balta nakon snimanja filma o Ironmanu: Veliko BRAVO za Mladena Nedića

Radiosarajevo.ba
Boris Balta nakon snimanja filma o Ironmanu: Veliko BRAVO za Mladena Nedića

Ekipa Magic Factoryja završila je snimanje filma o Mladenu Nediću, trostrukom BiH Ironmanu. Proteklih pet dana ova ekipa boravila je na sjeveru Njemačke, u mjestu Lensahen, gdje se održavalo Internacionalno prvenstvo u triatlonu.

Razlog tome je snimanje dokumentarnog filma „Snagom volje“ o Mladenu Nediću, prvom Bosanacu i Hercegovcu koji je prije četiri godine istrčao dvostruki ultra triathlon. Nedić je ovoga puta nadmašio i sam sebe prešavši 677.4 kilometara.

Veliki uspjeh

Kontaktirali smo uglednog reditelja dokumentarca Borisa Baltu, koji je na povratku iz Njemačke za Radiosarajevo.ba govorio o sjajnom rezultatu Nedića, koji je od 44 sudionika zauzeo je 23. mjesto preplivavši 11.4 km bazena, odvozivši 540 km bicikla i istrčavši 126.6 km za 50:36:33 sati.

“Mladen je ovim uspjehom postao prvi Tuzlak, Bosanac i Hercegovac, koji je uspio završiti trostruki Ironman. Triple Ultra Triatlon smatra se najtežim triatlonom u Europi", priča nam Balta.

Balta_boris.jpg - undefined

Boris Balta

On dodaje da su tokom triatlona vladali ekstremni uvjeti.

“No, Mladen je bio ekstremno spreman. U Lensahenu su temperature tokom vožnje bicikla i trčanja dostizale 31 stepen, te se poslijepodne vrijeme naglo mijenjalo u olujnu kišu. Dok je vozio bicikl, brzina vjetra je bila preko 50 km/h”, istaknuo je Balta, koji će se na dokumentarac potpisati i kao producent filma.

Balta kaže da je Mladen prije ulaska u bazen imao manju nezgodu, ali to ga nije spriječilo da ne završi utrku.

“Prije ulaska u vodu, pao je I malo poderao odijelo. Saznal ismo da je imao i povredu mišića na bedranom dijelu, malo smo se probojavali odustajanja, ali je Mladen stisnuo zube I završio utrku. Na kraju je bilo više od 10 odustajanja, a Mladen je utrku završio prije predviđenog roka, što je veliki uspjeh. Bravo za Mladena”, dodao je Balta, kazavši da je Nedić nakon triatolona odspavao svega dva sata i bio je potpuno spreman za nomalno funkcioniranje.  

Premijera u aprilu

Zanimalo nas je kada bi dokumentarni film o Ironmanu trebao biti završen. Balta je kazao da već ima plan.

"Ako dokumentarac ne bi ušao na SFF i ukoliko ne uspijemo napraviti dogovor, onda bi premijera bila u aprilu naredne godine", dodao je Balta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije