Bodybilderi prošetali Mostarom

Radiosarajevo.ba
Bodybilderi prošetali Mostarom
Starmo.ba / Bilderi u Mostaru

U organizaciji bosanskohercegovačkog ogranka svjetske NABBA WFF body building i fitness federacije, te Body building kluba Mostar u Domu Herceg Stjepan Kosača održano je balkansko prvenstvo u body buildingu i fitnessu po nazivom Balkan Open Pro-Amateur Mostar 2018.

Manifestacija je počela je još u jutarnjim satima, kada su se učesnici takmičenja okupili na platou ispod Starog mosta. Loše vrijeme i jaka kiša malo su pomjerili početak planiranog defilea takmičara, ali je promenada mostarskim ulicama - Fejićevom, preko Musale, Španskim trgom, Šetalištem, te do Kosače - uz budnu policijsku patnju, ipak održana, prenosi portal Starmo.

"U razgovoru sa takmičarima, saznao sam da svi imaju veliku želju da se ponovo ovamo vrate", rekao je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, Rašid Hadžović, zaželivši uspjeh takmičarima na bosanskom, engleskom i turskom jeziku.

Svečanosti otvaranja takmičenja prisustvovali su i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, Hasan Šišić, te menadžer u Sportskom savezu Dženan Šuta, te druge zvanice.

Organizatori su na početku dodjelili diplome i zahvalnice velikom broju pojedinaca i organizacija, koji su pomogli i omogućili da se oko 100 takmičara iz više zemalja svijeta - poput Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Srbije, Italije, Slovačke, Turske - okupi po prvi put u Mostaru na Balkan Openu, takmičenju koje je dobilo i 6 pro-cards, čijim osvajanjem učesnici sebi otvaraju vrata za nastup na takmičenjima još većeg nivoa. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije