Bloomberg preporučuje i Mostar: Zaboravite Hrvatsku, posjetite pravi Balkan

Radiosarajevo.ba
Bloomberg preporučuje i Mostar: Zaboravite Hrvatsku, posjetite pravi Balkan
Arhiv / Stari most u Mostaru

Hrvatska je brzorastuća turistička zemlja u Europi i za to postoje dobri razlozi. Hrvatska ima dužu obalu od Portugala i Francuske zajedno i više otoka od Maldiva, konstatira ugledni Bloomberg u rubrici luksuznih putovanja naslovom “Zaboravite Hrvatsku: Zašto treba posjetiti pravi Balkan”.

Rastuće brojke u zemlji u kojoj broj turista četiri puta nadmašuje broj stanovnika bude kontroverzije, smatra autor, koji posebno apostrofira gužve u Dubrovniku.

Ističe i činjenicu da je taj grad, poput Venecije i Barcelone, prisiljen razmatrati restriktivne turističke mjere. Ispod radara istodobno, piše u članku, prolazi pet manje razvikanih destinacija, koje ove godine treba uzeti u obzir za ljetovanje. Na prvom mjestu je Bled, “idealan za porodice”, a slijede Nacionalni park Durmitor u Crnoj Gori, albanska planina Prokletije, Mostar u BiH te Sofija u Bugarskoj.

Kada je riječ o Mostaru, ističe se da je ovaj grad bio skoro potpuno uništen tokom užasnog rata. Neizostavno se preporučuje posjeta monumentu Starom mostu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije