INFOMATRIX: Bh. srednjoškolci osvojili bronzu kratkometražnim filmom

Radiosarajevo.ba
INFOMATRIX: Bh. srednjoškolci osvojili bronzu kratkometražnim filmom
INFOMATRIX / Bh. srednjoškolci osvojili bronzu kratkometražnim filmom "Prekidamo"

Na međunarodnom takmičenju INFOMATRIX održanom u Bukureštu između 10. i 13. maja, učenici Aida Mujčin i Nedžad Spahalić su predstavili Bosnu i Hercegovinu svojim filmom pod nazivom "Prekidamo!" te su osvojili bronzanu medalju.

Na takmičenju su učestvovale 43 zemlje, 339 projekata i 552 učesnika koji su imali priliku predstaviti svoje projekte iz oblasti programiranja, hardvera, kompjuterskih umjetnosti, kratkog filma, robotike te utrke dronovima.

"Bila nam je čast predstaviti našu državu, Bosnu i Hercegovinu, na jednom ovakvom raznolikom takmičenju. Konkurencija je bila jaka, što smo i očekivali budući da je zadana tema bila "ljubav pobjeđuje sve". Ali mi smo se odlučno borili, i uspjeli smo u namjeri da na jedan lijep način predstavimo nas i našu državu, usprkos nepostojećoj podršci iste", poručuju Aida i Nedžad.

Aida i Nedžad se zahvaljuju sponzorima, koji su im pomogli da prikupe dio sredstava za sami odlazak na takmičenje.

Za njih je ovo tek početak.  Ovi mladi ljudi idu dalje po nove pobjede, medalje i iskustva.

Film ovih srednjoškolaca možete pogledati u nastavku, a kratki video-prilog s njihovog putovanja i takmičenja na sljedećem linku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije