Bh. policajci istrčali maraton i prikupili novac za bolesnu djevojčicu Iris Ključić

Radiosarajevo.ba
Bh. policajci istrčali maraton i prikupili novac za bolesnu djevojčicu Iris Ključić
FOTO: Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH / Ovo su majstori!

Osamnaest policijskih službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH uspješno je istrčalo 17. Splitski polumaraton koji je održan 24. februar 2019. godine.

Ovaj tradicionalni sportski događaj je okupio oko 2500 učesnika.

Službenici Direkcije su do danas učestvovali u brojnim polumaratonskim i maratonskim trkama u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Ova polumaratonska trka je bila humanitarnog karaktera, posvećena prikupljanju novčanih sredstava za liječenje djevojčice Iris Ključić.

Naime, službenici Direkcije su se pridružili humanitarnoj akciji u prikupljanju novčanih sredstava za liječenje djevojčice Iris Ključić, prodajom istrčanih kilometara. Na ovaj način prikupljena su novčana sredstva u iznosu od 3.220 KM.

"Policijski služebnici Direkcije će i ubuduće učestvovati na ovakvim i sličnim sportskim događajima, te na taj način promovisati Direkciju i sport, kako u zemlji tako i u regionu", saopćeno je iz Direkcije.

Petogodišnja Iris Ključić iz Tuzle rođena je u 31. sedmici trudnoće, a nedugo nakon dolaska na svijet potvrđena joj je zvanična dijagnoza Paralysis cerebralis (Diplegia Spastica – GMFCS level III), koja je sad preinačena u Paralysis cerebralis GMFCS razina V (Diparesis spastica).

Iris zbog ovoga nije mogla načiniti ni jedan pokret kao beba u normalnom razvoju. Iris sada ima 5,5 godina i uz svakodnevne vježbe i upornost njeno stanje se poboljšalo.

Kako bi Iris napravila samostalne korake potreban je odlazak na intezivnu terapiju u Poliklinici Glavić u Dubrovniku što košta 35.000 KM (3 mjeseca terapija). Terapija bi zaista poboljšala njeno zdravstveno stanje te pomogla da normalno živi i funkcioniše.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije