Bh. autori na međunarodnom sajmu knjige Buch Wien

Radiosarajevo.ba
Bh. autori na međunarodnom sajmu knjige Buch Wien
U Beču će sutra početi međunarodni sajam knjige "Buch Wien 16, na kojem će se do 13. novembra predstaviti 350 izlagača.

Broj planiranih manifestacija za odrasle iznosi 328, a za djecu i omladinu 101. Na ovogodišnjem sajmu knjige uščestvuje 370 autora iz 17 država, što predstavlja rekordan broj nacija u poređenju sa dosadašnjim godinama.

Otvorenje sajma se već treći put proslavlja manifestacijom "Duga noć knjiga", na kojoj će večeras autorka mađarskog porijekla Terezia Mora otvoriti sajam knjige.

Interesantan program sajma je "Maratonsko čitanje" na kojem će se 11. i 12. novembra održati čitanje radova ovogodišnjeg Nobelovca Boba Dylana u trajanju od 30 sati.

U sklopu sajma održava se i manifestacija "Sedmica čitanja" na 31. različitoj lokaciji. Od bosanskohercegovačkih autora učestvuju Faruk Šehić, Tanja Stupar-Trifunović, Adisa Bašić, Senka Marić i Hana Stojić koji će se bečkoj publici između ostalog prestaviti kroz programe "Čudnovati krajolik. Nova književnost iz Bosne i Hercegovine" i "Banja Luka, Mostar i Sarajevo – književni centri u BiH". Profesor Enes Karić predstaviće svoj roman "Pjesme divljih ptica".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije