Bend Činčila objavio spot "Marš na Mars"

Radiosarajevo.ba
Bend Činčila objavio spot "Marš na Mars"

Pjesma Marš na Mars je kritika današnjeg čovječanstva i ljudskog roda koji sve više zaboravlja koliko je bitno očuvanje životne sredine.

"Živimo u vremenu u kojem smo konstantno suočeni sa upozoravajućim planetarnim pojavama, ali nažalost nismo svjesni i ne želimo biti svjesni koje nas posljedice očekuju. Čini se kao da je ljudski rod postao potpuno "gluh i slijep" na najvažnije stvari, a to je sigurno i ekologija, odnosno očuvanje planete Zemlje, kao našeg jedinog staništa!" - kaže frontmen Vanja Solakoić iz Činčile.

Singl „Marš na Mars“ je objavljen pod izdavaštvom Lampshade Media, a to je samo jedna od pjesma koja će se naći na albumu, najavljenom za proljeće ove godine.

Bend Činčila je i jedan od rijetkih bendova koji se u svome radu bavi direktnim kombinovanjem likovne umjetnosti i muzike, te u ovom spotu prikazuju i tu svoju umjetničku komponentu, u kostimografiji i scenografiji spota.

Snimanje, režiju i montažu spota potpisuje Romano Kuduzović koji je, zajedno sa bendom i idejnim doprinosom, upotpunio ovu priču.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije