Banja Luka: U džamiji Ferhadija očekuje se veliki broj vjernika u noći Lejletul-kadra

Anadolija
Banja Luka: U džamiji Ferhadija očekuje se veliki broj vjernika u noći Lejletul-kadra

"Budući da je noć posebna, večeras u Banjoj Luci želimo uputiti Gospodaru svih svjetova jednu jedinstvenu dovu, da spusti svoj rahmet i milost na ovaj grad, kako bi živa bića, svi oni koji su vjerujući imali njegovu milost, spas, kako na ovom tako i na onom svijetu i, akobogda, da živimo u prosperitetu i berićetu kao vjernici i dostojanstveni njegovog poštovanja, poručio je Vahdet ef. Alemić, imam Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka.

U Banjoj Luci će večeras biti obilježena 27. noć mjeseca ramazana, Lejletul-kadr, najodabraniju noć u godini, koja je, prema islamskom učenju, vrednija od hiljadu mjeseci i jednu od najvažnijih noći u islamskom kalendaru, a u svim džematima će biti upriličen prigodan vjerski program.

Centralna manifestacija povodom Lejletulkadra će održače se u Ferhat-pašinoj džamiji gdje će prigodan program izvesti imami Medžlisa Islamske zajednice Banjaluka, a prigodan vaz održati muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović.

Prema riječima Alemića, zbog toga se večeras u Ferhadiji očekuje veliki broj vjernika, jer je se na ovom mjestu održava centralna manifestacija, ali i jer je u pitanju posebna noć u kojoj "Bog šalje svoje glasnike, meleke, te u ovoj noći i oni koji nisu se odvažili dolaziti potraže utočište i spas u džamijskim prostoru i haremu".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije