BalkanVibe preporučuje: Bogatstvo jeseni u čarobnoj Hercegovini

Radiosarajevo.ba
BalkanVibe preporučuje: Bogatstvo jeseni u čarobnoj Hercegovini
Ekipa turističke platforme BalkanVibe ovih je dana boravila i intenzivno snimala u Hercegovini kako bi čitateljima širom svijeta približila sve njene ljepote.

U narednom periodu na BalkanVibeu imat ćemo priliku uživati u brojnim fotografijama, videosnimcima i doživljajima iz lijepe Hercegovine, a za početak pogledajte nekoliko fotografija koje potpisuje Jim Marshal

Na putovanju ih je predvodio vjerni i jedinstveni kamper Medo s kojim su istraživali sve dobro znane ali i manje posjećene ljepote ove regije.

Posjetili su Trebinje, jedan od najljepših gradova u BiH. Tu su, između ostalog, uživali u vinarijama Tvrdoš i Vukoje. Historijski Stolac, gdje je sjedište srednjovjekovne tvrđave Vidoška i UNESCO zaštićene zone Radimlje bili su na na njihovom radaru.

Hutovo blato svakako je bilo jedna od prioritetnih lokacija. Vozili su do doline rijeke Trebižat prije nego su se uputili ka Mostaru. Posjetili smo Mogorjelo, Kravice, Herceg-Stjepan kulu i Humac manastir. Istraživali su biznise u usponu poput Brkić i Nuić vinarija, Mikulić uljare i fabriku eteričnih ulja u Ljubuškom.

Ovo je bila izvanredna avantura za BalkanVibe tim koju su ljepote Hercegovine ljudima približili putem priča, fotografije i videozapisa, te pokušali inspirirati i druge da se upute ka Hercegovini.

BalkanVibe je fantastičan projekt koji se fokusira na promociju regije Balkana putem priča koje su pozitivne, inspirativne, neobične, i plijene pažnju turista širom svijeta. Tokom oktobra naš fokus je na sunčanoj Hercegovini, nevjerovatno bogatoj i perspektivnoj regiji koju mi volimo da upoređujemo s Toskanom a i Kalifornijom.

Tim naših sjajnih fotografa, kamermana i reportera proveo je čitavu sedmicu putujući kroz Hercegovinu tokom koje su dokumentirali mnoge njene prirodne ljepote, ali težište narativa je na uspješnim biznisima – proizvodnja vina, maslinovog ulja i eteričnih ulja.

Ovo su istinski fascinantne priče o skromnim ljudima koji su vrlo uspješni i plasiraju svoje proizvode širom Evrope, Amerike i šire. To su priče o hercegovačkom kršu koji se preradi i koristi za izgradnju plantaža vina i smilja. Priče o ljudima koji imaju unikatne proizvode koji svake godine osvajaju sve više nagrada na svjetskim platformama i plijene pažnju svojom unikatnim kvalitetima. Mi u BalkanVibeu smo očarani i impresionirani Hercegovinom. Mi znamo da uz prave priče mi možemo dočarati ono što smo doživjeli i privući pažnju turista širom svijeta", rekla nam je Esmera Kanalstein, urednica BalkanVibea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije