Suživot / Bajkeri iz Srebrenice i Beograda putuju u Tunis sa zastavama BiH i Srbije

14. 04. 2018. u 10:05:00 Fena

Shares:115

Srebrenički bajker Ahmed Ustić i bajker iz Beograda Pedrag Matijašević pripremaju se na putovanje iz Srebrenice do Tunisa.

Oni će putovanje obaviti na svojim motorima, a sa Ahmedom putuje i njegova supruga Sanela. Na putovanje kreću iz Srebrenice 19. aprila, a troškove putovanja su obezbijedili ličnim sredstvima.

U izjavu za Fenu Ahmeh Ustić je kazao da je Pedraga upoznao prije trinaest godina u Mostaru i da su od tada nerazdvojni prijatelji.

"Cilj putovanja je druženje i odmor. Putovat ćemo sa zastavama BiH i Srbije. Mi rušimo sve predrasude kod ljudih, a pogovoto kod mladih. Naše putovanje je jedan vid doprinosa suživotu. Poruka mladima je da se zajedno može sa svima, a pogotovo kroz aktivnosti sporta, kulture i biznisa. To radimo zbog mladih da vide da nije bauk da Bosanac i Srbijanac voze zajedno", kazao je Ustić.

On ističe da će ih u Tunisu dočekati ambasadorica Srbije u toj zemlji.

"Boravit ćemo pet dana i nemamo cilja. Nego, vozit ćemo se i kad bude potreban odmor, stat ćemo i spavat ćemo možda u hotelu, a možda i pod otvorenim nebom. Opuštena varijanta putovanja. Mene interesuje historija i kultura Tunisa. Gledajući reportaže u Tunisu, mislim da se ima dosta vidjeti. Moja želja je da provezem motor kroz Saharu", rekao je Ustić.

Ahmed sa suprugom Sanelom iz Tunisa u Srebrenicu se vraća 2. maja.

NEMA KOMENTARA