Ammara Mistrić: Moje srce će vječno kucati za djecu oboljelu od raka

A. S.
Ammara Mistrić: Moje srce će vječno kucati za djecu oboljelu od raka
FOTO: Facebook / Ammara Mistrić
U Sarajevu je krajem maja održana promocija pjesme i spota "Osmijeh je moj znak", koju je izvela kantautorica Ammara Mistrić.

Ova sjajna mlada muzičarka, osvojila je srca svih jer je pjesmu posvetila djeci oboljeloj od raka”.

Ammara je, videospot za pjesmu snimala na Vlašiću. U njemu se, zajedno sa Ammarom, pojavljuju izliječena djeca koja su izborila svoju bitku i izašla iz nje kao pobjednici.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je ovu mladu i uspješnu Sarajku, a ona je, nakon što su joj se slegle emocije, odlučila da progovori kako je došla na ideju da napiše pjesmu za sve ove male heroje iz Bosne i Hercegovine i regiona. 

"Isprva mi je bilo jako žao što nisam uspjela fizički da budem prisutna kada su bile organizovane donatorske večeri za Roditeljsku kuću. Potom sam razmišljala kako bih ja mogla učestvovati i doprinjeti Kući i djeci oboljeloj od raka. Nije mi mnogo trebalo da shvatim da hoću da doprinesem onim čim se bavim, a to je pisanje", priča nam Mistrić.

Ona kaže da je uslijedila prvo melodija koja joj se vrzmala po glavi, jer je često mislila na tu djecu...

"A potom i same riječi... Inspiraciju sam crpila iz Kuće. iz njih, iz njihove borbe koja je toliko jaka i nestvarna. Da, ta mala bića koja kad bih došla da ih posjetim, uvijek bi me dočekali s osmijeh na vratima. Potom sam otišla u studio, i konsultovala se sa svojim saradnicima kako bismo mogli uokviriti cijelu ovu priču i od cijele ideje izvršiti realizaciju. Nije trebalo mnogo..", dodaje Mistrić.

Svi smo se primili 'posla' sa radošću... Ammara kaže da je cijela ekipa dala sebe u samu pjesmu i da je htjela da se djeca poistovjete s njom.

"Željela sam da im je lako pjevati, a da riječi mogu zapamtiti. Htjela sam da svaka nova grupa koja dolazi u Roditeljsku Kuću zna da ima svoju pjesmu, kao što su znala i djeca koja su bila u spotu. U Kući se smjenjuju djeca i porodice, važno mi je da svako dijete zna da će pjesmom savladati sve. Htjela sam da zauvijek je imaju i da je zovu svojom", govori Ammara. 

Ammara Mistrić pjesmu poklonila djeci oboljeloj od raka

Otkrila nam je kako je krenulo snimanje spota, koji je brzo osvojio srca svih građane Bosne i Hercgeovine.

"Kada su dječica bila u rehabilitacionom centru na Vlašiću, tog jutra sam pozvala ekipu i spremili smo se i krenuli da snimimo video. Htjela sam da imamo kadrove i divnog Vlašića i njih na čistom zraku. Htjela sam da oni budu glavni akteri, jer su djeca u svakoj priči glavni akteri. Moraju biti. Oni su veći od nas. Iznanadila sam se kako su odreagovali i kako su divno sarađivali sa ekipom koja je snimala. U jednom trenutku nam je sunce bilo prejako, ali smo uspjeli. I onda smo bili sretni kad se sve završilo. Svi smo sjeli na travu i družili se, slikali, razgovarali i smijali se. Desila se promocija pjesme "Osmijeh je moj znak", i tad mi je srce zaigralo.  I važan je svaki njihov osmijeh na jakom suncu, svaka izgovorena riječ, svaki pokret koji su učinili.. 'U jednoj Kući ljubavi, skupa pobijedit ćemo svi!", naglasila je Ammara Mistrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije