Amira Medunjanin sutra predstavlja svoj "Damar"

Radiosarajevo.ba
Amira Medunjanin sutra predstavlja svoj "Damar"
Kultna sarajevska Magaza za jesen je pripremila pregršt iznenađenja za građane među kojima je druženje s bosanskom divom Amirom Medunjanin.

Sutra od 12 do 14 sati u sarajevskoj Magazi, u srcu Baščaršije, Amira Medunjanin će ekskluzivno predstaviti Damar, svoj šesti solistički album. Tom prigodom biti će upriličeno i potpisivanje Amirinog albuma u čijem je stvaranju bh. diva ponovo uspjela unijeti potpuno nov život u historijsku žilu kucavicu bosanske muzike – sevdah.

“Amira Medunjanin je svojim glasom i djelom u protekloj deceniji doprinijela povratku sevdaha iz povijesnih udžbenika i u procesu ne samo učinila sevdah 'svojim' nego i napisala prvi odlomak u novom poglavlju priče o sevdahu nekog novog, svima nama stranog vremena”, poručuju iz Magaze.

Album je snimljen u čuvenom studiju Petera Gabriela, Real World Studios u Velikoj Britaniji, a izdavač za Hrvatsku je Aquarius Records. Prethodni Amirini albumi poput Rosa i Silk and Stone odlično su prihvaćeni kod publike i nalaze se u prodaji u Magazi i putem web-stranice www.magaza.com.ba

Najavni singl novog albuma je Pjevat ćemo šta nam srce zna čiji tekst i muziku potpisuje Damir Imamović, još jedan Sarajlija, a aranžman potpisuje Medunjanin s vrsnim džez gitaristom Antom Gelom.

Novi album Damar biti će pušten u prodaju u subotu 22. oktobra te će na prvi dan prodaje biti promotivna cijena od 23 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije