Ambasador Turske održao tradicionalni prijem za predstavnike medija

Radiosarajevo.ba
Ambasador Turske održao tradicionalni prijem za predstavnike medija
Foto: Radiosarajevo.ba / S prijema i druženja ambasadora Halduna Koca i njegove supruge Pinar sa predstavnicima medija u BiH

Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koc sa suprugom Pinar Koc održao je tradicionalni prijem, večeru i druženje sa predstavnicima medija u BiH.

Ambasador Koc je u obraćanju prisutnim novinarima zahvalio na dolasku podsjetivši da se zbog gostoprimstva, susretljivosti i odnosa između dviju zemalja temeljenih na historijskim, kulturnim i prijateljskim vezama, u Bosni i Hercegovini osjeća kao kod kuće.

Koc je kazao kako je obnašati dužnost ambasadora u BiH velika čast te istovremeno i velika odgovornost.

Naglasio je značaj napretka i stabilnosti Bosne i Hercegovine za regiju,  Evropsku uniju ali i za cijeli svijet.

Koc je istakao da je Turska uvijek bila uz Bosnu i Hercegovinu po pitanju članstva NATO i Evropskoj Uniji i da će je nastaviti podržavati na tom putu.

Ambasador Koc je poželio da 2019. godina donese mir, spokoj, zdravlje i prosperitet prije svega Turskoj i Bosni i Hercegovini, kao i cijelom svijetu.

Koc je istakao kako je novinarstvo zahtjevna struka, te da je velika odgovornost objektivno prenositi i izbliza pratiti dešavanja te se prisjetio 80 novinara koji su u 2018.godini izgubili živote na radnom zadatku.

Koc je naglasio da objektivno novinarstvo nosi sa sobom veliku odgovornost kao što je prenošenje pravih vijesti iz pravog izvora i pravilno informisanje društva.

Večeri je prisustvovala i poznata umjetnica Lejla Jusić, koja je izvodila pjesme na bosanskom i turskom jeziku uz pratnju klavira.

Predstavnici bh. medija su zahvalili ambasadoru Kocu na održanom prijemu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije