Kraljevsko vjenčanje na sarajevski način: Kad Fergusonovi ugoste

Radiosarajevo.ba
Kraljevsko vjenčanje na sarajevski način: Kad Fergusonovi ugoste
FOTO: Radiosarajevo.ba / Praćenje kraljevskog vjenčanja u Sarajevu
Stotine zvanica okupilo se danas u bašti rezidencije Velike Britanije, kako bi uveličalo veliki dan za ovu zemlju - dan kraljevskog vjenčanja.

Na poziv britanskog ambasadora Edwarda Fergusona i njegove supruge, brojni predstavnici javnog, kulturnog i političkog života BiH, kao i diplomatskog kora imali su priliku posmatrati vjenčanje na velikom ekranu u opuštenoj atmosferi britanske vrtne zabave.

Osim kraljevskog vjenčanja, proslavljao se i 92. rođendan kraljice Elizabete II.

Zvaničan program započeo je intoniranjem himni Ujedinjenog Kraljevstva i Bosne i Hercegovine.

Ambasador Ferguson u svom pozdravnom govoru naglasio je da su rođendani i vjenčanja najbolje zabave, a danas slavimo oboje.

Podsjetio je na vrijeme Churchila, kada je kraljica započela svoju dugogodišnju vladavinu. Također je istaknuo i vojni i društveni angažman princa Harryja.

S obzirom da je ovo posljednji put da u ovoj zemlji organizira ceremoniju proslave kraljičinog rođendana, s obzirom da u augustu odlazi iz BiH, ambasador Ferguson se srdačno zahvalio svim prisutnima što su svojim prisustvom uveličali ovaj, za Veliku Britaniju veliki dan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije