Ambasada Švicarske u BiH se na predivan način zahvalila prijateljima: Stablo za vas

F. Z.
Ambasada Švicarske u BiH se na predivan način zahvalila prijateljima: Stablo za vas
Foto: Ambasada Švicarske u BiH / Stablo za vas
Stigli su novogodišnji i Božićni praznici, a to znači da je stiglo vrijeme darivanja, vrijeme kada pokazujemo drugima koliko nam je stalo i koliko ih volimo.

Vrijeme kada treba da poklanjamo i budemo zahvalni na porodici i prijateljima koje imamo uz sebe.

Iz Ambasade Švicarske odučili su darivati Bosnu i Hercegovinu i majku Zemlju. Tako su Švicarci ove godine odlučili istaći važnost zaštite okoliša, a svoje partnere su darivali sa jednom sadnicom, odnosno jednim stablom.

Na adresu portala Radiosarajevo.ba tako je jutros stigla novogodišnjom čestitkom iz Ambasade Švicarske, a dobili smo poruku u kojoj stoji:

"Dragi prijatelji Švajcarske, u znak zahvalnosti na dobroj suradnji tijekom cijele godine, posadili smo stablo za vas! Vaše stablo pomaže u zaštiti od klizišta. Možete ga pronaći putem sljedećih koordinata: 43.086032, 17.949223. Pozivamo Vas da ga posjetite i uživate u bujnom zelenilu i čistom zraku čiju pordukciju pomaže stablo. Svi pišemo budućnost naše planete zajedno", stoji u čestitci.

Čestitka Ambasade Švicarske - undefined

Tim povodom kontaktirali smo Ambasadu Švicarske, a ambasadorica Andrea Rauber Saxer istaknula je da je Švicarska uvela praksu da se svojim partnerima zahvali na način da Bosna i Hercegovina od toga ima direktnu korist.

"Božić i Nova godina je vrijeme u kojem poklanjate i budete zahvalni. Prije nekoliko godina počeli smo da se zahvaljujemo našim partnerima na način da Bosna i Hercegovina ima direktnu korist od toga. Prethodno, podržali smo kulturne institucije u Sarajevu i Banjoj Luci. Ove godine smo željeli istaći važnost zaštite okoliša.

Područje u kojem su zasađene sadnice u Hercegovini prethodno je bilo zahvaćeno požarom s toga nam je drago što je ova akcija imala svoj značaj. U svjetlu globalne klimatske promjene, naša aktivnost je također podsjednik svima nama da možemo napraviti svoj lični doprinos u zaštiti planete", rekla je Andrea Rauber Saxer, Ambasadorica Švicarske u Bosni i Hercegovini za Radiosarajevo.ba.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije