AIS produžio kolektivni ugovor sa kablovskim operaterima u BiH

Radiosarajevo.ba
AIS produžio kolektivni ugovor sa kablovskim operaterima u BiH
Foto: Pixabay / Ilustracija

AIS, kolektivna organizacija za zaštitu prava izvođača muzičkih djela i UDMU, reprezentativno udruženje kablovskih operatera u Bosni i Hercegovini, ozvaničili su nastavak saradnje potpisivanjem Aneksa o produženju Kolektivnog ugovora, na novi trogodišnji period.

Aneks su potpisali u ime AIS-a, predsjednik AIS-a Almir Ajanović, a u ime udruženja UDMU, direktor Refik Mujezinović, koji su ovom prilikom iskazali obostrano zadovoljstvo.

Ovaj Aneks o produženju Kolektivnog ugovora predstavlja zakonsku obavezu za sve kablovske operatere koji posluju na teritoriji Bosne i Hercegovine da regulišu naknadu za korištenje prava izvođača muzičkih djela.

Potpisani dokument je od iznimne važnosti za zaštitu i promociju muzičkih izvođačkih prava, te predstavlja refleksiju izgrađenih partnerskih odnosa sa kategorijom korisnika iz oblasti reemitiranja.

"Ovo je još jedna u nizu uspješna saradnja AIS-a sa korisnicima prava izvođača muzičkih djela u našoj zemlji, kojom AIS pokazuje da i pored svih prepreka sa kojima se susreće u sprovođenju zakonskih odredbi vezanih za regulisanje prava izvođača muzičkih djela, ipak uspjeva da zakonitim i transparentnim radom, nesebičnim zalaganjem i svojom pristupačnošću, uključi veliki broj korisnika muzičkih djela u sistem regulisanja naknade za prava izvođača muzičkih djela", saopćeno je iz AIS-a.

Za dodatne informacije možete

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije